397 деца са подпомогнати от началото на седемнадесетото издание на

...
397 деца са подпомогнати от началото на седемнадесетото издание на
Коментари Харесай

397 деца са подпомогнати от ``Българската Коледа`` в новата кампания |

397 деца са подкрепени от началото на седемнадесетото издание на благотворителната самодейност на президента „ Българската Коледа “. Дарените средства са на обща стойност 749 461, 22 лева, оповестиха от прессекретариата на президента.

Тази година тематиката на самодейността е „ Да дарим бъдеще на болните деца “. Целите на Кампания 2019/2020 година включват както подпомагането на деца, по този начин и обезпечаването на високотехнологична инсталация за прецизна диагностика, лекуване и рехабилитация.

От постъпилите до края на месец юли т. година заявки са подкрепени още 25 деца за рехабилитация, психична и логопедична терапия, а на други 34 деца са отпуснати средства за продължение на към този момент стартирана медикаментозна терапия. Дарените средства за тях са в размер на 150 595,66 лева

От началото на актуалното издание на „ Българската Коледа “, което започва на 1 декември 2019 година и ще завърши на 30 ноември 2020 година, са постъпили общо 419 заявки от родители на деца с разнообразни болести – ендокринологични, нефрологични, детска церебрална парализа, епилепсия и хидроцефалия, аутизъм, разстройство в развиването на двигателните функционалности, вродени аномалии и увреждания и други

Заявления за подкрепяне на деца се одобряват целогодишно. Всеки родител, който има дете, нуждаещо се от помощ, за реализиране на лекуване или рехабилитация може да подаде документи за подкрепяне. Експертният съвет и Комисията към „ Българската Коледа “ преглеждат всички постъпили заявки и вземат решение за нужното и допустимо подкрепяне, съгласно събраните средства. На  са оповестени разпоредбите, редът за кандидатстване и нужните документи.

Родители, които се нуждаят от спомагателна информация, с изключение на тази, която е предоставена на уеб страницата на акцията, биха могли да я получат като посетят президентската институция или се обадят на посочения телефон на уеб страницата на институцията.

Всеки, който желае да се причисли към идеята „ Българската Коледа “ и да подари деца в неволя и техните фамилии, може да го направи посредством подаяние на стойност 1 лева, като изпрати SMS на къс номер 1117 за клиенти на A1, VIVACOM и TELENOR или като позвъни на номер 0900 1117 за закрепени клиенти на VIVACOM и A1.

Дарение може да бъде направено и посредством банков превод по дарителската банкова сметка на самодейността ( IBAN: BG13UBBS80023300186210, BIC код: UBBSBGSF, „ Обединена българска банка ” АД) . В платежното разпореждане следва да се уточни „ За „ Българската Коледа ”. Дарения могат да бъдат направени и посредством уеб страницата www.bgkoleda.bg - ПОС терминала, ePay.bg и UPay - с кредитна карта Visa или MasterCard.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР