391 човека от Врачанско са отишли на борсата преди Коледните

...
391 човека от Врачанско са отишли на борсата преди Коледните
Коментари Харесай

Нови 391 врачани останаха без работа преди празниците

391 индивида от Врачанско са отишли на борсата преди Коледните и Новогодишните празници, сочат данните на Бюрото по труда. От тях 387 индивида са новорегистрирани, а едвам 4 са с възобновена регистрация. Изчисления на борсата демонстрират, че новите безработни са нараснали по отношение на предходния месец с 45 индивида.
Според разбора на цифрите 215 от новите безработни са отишли на борсата с право на парично обезщетение, 45 са от завършили стратегии и ограничения по претовареност. Други 52-ма индивида пък са се записали, откакто са напуснали работа в чужбина или различен район от страната. 153-ма от новорегистрираните са отишли в борсата след изминал интервал на глоба или са такива, които досега не са работили на никое място.
Според статистиките 198 индивида са почнали работа през ноември. 140 от тях са назначени с посредничеството на Бюрото по труда.
Анализът на пазара на труда на територията на дирекцията във Враца демонстрира, че безработицата се е нараснала леко. В края на предишния месец броят на записаните безработни във врачанската дирекция е 3024, като броят им е със 53-ма индивида повече спрямо предходния месец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР