39% от нефинансовите предприятия са регистрирали на стоки и услуги

...
39% от нефинансовите предприятия са регистрирали на стоки и услуги
Коментари Харесай

НСИ: 39% от предприятията са с намалени приходи от продажби през декември 2020 г.

39% от нефинансовите предприятия са записали на артикули и услуги през декември 2020 година по отношение на ноември, когато техният дял беше 42 на 100, сочи проучване на Националния статистически институт, обвързвано с последствията от пандемията от върху стопанската система.
46,4 на 100 от предприятията, взели участие в проучването, заявяват, че, а при 14,5% даже има нарастване (при 11,8% месец по-рано), демонстрират още данните на Национален статистически институт.
 Петър Ганев: Covid-19 обърна траекторията и ни вкара в дълбока криза Петър Ганев: Covid-19 обърна траекторията и ни вкара в дълбока криза
„ Пътят напред и към растежа няма да пристигна от ограниченията на държавното управление или от съответни принадлежности. Той ще пристигна от смяната в...
Разпределението по стопански действия демонстрира, че 56,4% от респондентите в действия „ Култура, спорт и развлечения, ремонт на домашен движимости и други действия “ са записали понижение в приходите от продажби на артикули или услуги, следвани от „ Търговия, превоз и ресторантьорство “ - с 44, 4%, като за промишлеността този дял е 41,6%, а за строителството - 24,4%
Едва 10,5% от интервюираните са показали, че се възползват от държавните. В множеството предприятия са създали стъпки за прилагане на " заплатен отпуск " (25,3% от анкетираните), следвани от " неплатен отпуск " (20,3%) и прекосяване към " отдалечена форма на работа " (16,4%).
Едва 1,7% от интервюираните през декември оповестяват желание да прекратят активността си, до момента в който 4,7 на 100 да преустановят краткотрайно активността си, до момента в който 92% от компаниите имат намерение да продължат активността си, демонстрират още резултатите от последното бизнес изследване в изискванията на Covid-19 на Национален статистически институт.
организира ежемесечно малко бизнес проучване измежду нефинансовите предприятия за да обезпечи и даде информация за резултата на изключителното състояние и последвалата епидемиологична конюнктура, обвързвана с Covid-19, върху другите браншове на стопанската система в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР