39% от българите няма да гласуват с преференция, докато 30%

...
39% от българите няма да гласуват с преференция, докато 30%
Коментари Харесай

39% от българите няма да гласуват с преференция, сочи Тренд

39% от българите няма да гласоподават с преференция, до момента в който 30% ще го създадат . Това сочат данните от изследване на " Тренд " по отношение на настройките на жителите за идните евроизбори.

16% от всички гласоподаватели в България към момента не са решили за кого ще гласоподават . Малко над една трета (35%) пък са решили още преди акцията, а 9% са взели решение по време на акцията.

Според данните ГЕРБ бележи стабилизация и отчасти възобновяване на поддръжката от свадите с жилищата. Управляващата партия има минимална пред Българска социалистическа партия. Разликата през този месец сред двете съществени партии е в границите на 1.1%.
 Борисов дръпна ГЕРБ пред Българска социалистическа партия дни преди вота
Борисов дръпна ГЕРБ пред Българска социалистическа партия дни преди вота

Според социологът Добромир Живков трети са Движение за права и свободи, а Вътрешна македонска революционна организация им диша във врата

Движение за права и свободи твърдо резервира третата си позиция с 12.8%. Вътрешна македонска революционна организация остава на четвърта позиция, навръх ръба на бариерата с цел да изпрати народен представител в Европейския парламент (5.8%). " Воля " повишава своя резултат в границите на акцията до 4,8% от гласуващите.

Обединението " Демократична България " не съумява да осъществя растеж в последните месеци и остава с 4.2% поддръжка измежду гласуващите и с дребни шансове да изпрати евродепутат.

По-надолу в подреждането остават " Коалиция за България " (2.4%), " Атака " (2%), Патриоти за Валери Симеонов (1.3%) и Възраждане (1.2%).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР