39-годишният баща на момчето, което уби внука на Тома Томов

...
39-годишният баща на момчето, което уби внука на Тома Томов
Коментари Харесай

Предадоха на съд бащата на момчето, убило внука на Тома Томов в Мездра

39-годишният татко на момчето, което умъртви внука на Тома Томов в Мездра, е предаден на съд, научи BulNews.
Припомняме, че нещастието стана на 8 януари, а за нея заяви първо медията ни.



Мъжът живеел в града със брачната половинка си и двете им деца на 3 и на 8 години.
Той имал позволение за оръжия, имал няколко гладкостенни ловни пушки, нарезна ловна карабина и патрони с друг диаметър, които държал в мазето, отвън меаталната каса. Достъп до помещението имали всички членове на фамилията.
39-годишният постоянно ходел на лов, бил обучил и 8-годишния си наследник да борави с оръжията и боеприпасите.
На 8 януари, преди да излезе от вкъщи си, обвиненият оставил пушката си отвън калъфа до входната врата на стълбите към мазето, а 5 патрона – в джоба на якето си на закачалката.
В къщата били 8-годишният му наследник и негов другар. Около 16.30 часа, станал и съдбовният случай. Свидетели на случилото се чули мощен гръм, след което видели по какъв начин едното момче влачи за краката другото, оставя го на открито, а в това време почиства пътеката от кръв.
Полусъблеченото дете било намерено на тротоар в локва от кръв и дъжд. Бащата незабавно го транспортирал до болничното заведение в Мездра, където била установена неговата гибел.
Според заключението на вещото лице, е стреляно с огнестрелно оръжие от упор или доста близко разстояние, осъществена от друго лице.
С оглед всички събрани данни по делото, има задоволително учредения да се смята, че то е 8-годишният К. Й. Към момента на действието момчето се намирало в нетипична обстановка, неведнъж надхвърляща по тежест възрастово обусловена опция да я разбере в нейната цялост. Поради психическа и прочувствена незрялост малолетните лица са абсолютно невменяеми.
39-годишният мъж е бил притеглен в качеството на обвинен за държане на огнестрелни оръжия и муниции в нарушаване на законовите разпореждания, в резултат на което последвала гибелта на малолетното дете.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР