39-годишният българин Галин убил жена си Ирина и дъщеря им

...
39-годишният българин Галин убил жена си Ирина и дъщеря им
Коментари Харесай

Българин намушка смъртоносно с нож жена си и дъщеря си в Испания

39-годишният българин Галин умъртвил жена си Ирина и щерка им Мария в Испания в неделя към 22:13 часа, написа изданието El Mundo.
Още по темата
29-годишната съпруга възнамерявала да се раздели с него, тъй като той бил нападателен и я насилвал, споделят пред испанския вестник нейни близки. Те считат, че това е повода, с цел да се стигне до двойното ликвидиране. Починалото дете е на 6 години.

След трагедията Галин опитал да постави завършек на живота си. Намушкал се няколко пъти с нож в гърдите, шията и краката. На етажната площадка, където е станало закононарушението, той е съумял да се държи на нозете си, написа изданието. Настанен е бил в болница Puerta de Hierro в Махадаонда, с цел да се създадат проучвания за положението му. Предполагаемият палач останал в лечебницата под непрекъснато полицейско наблюдаване.

Националната полиция е поела следствието.

 Факсимиле: El Mundo

По-рано българинът е изпратил по WhatsApp известие до свои познати, че е нападнал жена си и щерка си, и че ще посегне и на своя живот. Няколко от тях незабавно се появили на адреса му - на улица " Avenida Olímpica " 20 в квартал " Ел Сото " в Мадрид. Но никой не отворил вратата.

Като пристигнали на мястото на престъплението служителите на реда влезнали в дома и разкрили безжизнените тела на дамата и момичето - те били с голям брой прободни рани по врата и гърдите, осъществени с нож.

Соченият за причинител на двойното закононарушение работил в автосервиз. Баща му е бил болен, заради което е събирал пари за лекуването му. Около два месеца бил отвън Испания, само че предходната седмица се върнал у дома.

Ирина е била маникюристка. Била е по-дистанциран човек и не е споделяла прекомерно персонални неща с приятелките си. " Ирина беше доста добър човек и не можем да разберем какво се е случило ", коментира нейн прочут, представен от El Mundo.

Миналата седмица Ирина признала пред друга своя близка другарка, че се разделя със брачна половинка си.

Ирина, Галин и момичето са забелязани за последно дружно предходната събота. В нощта на двойното закононарушение никой от съседите не чул нищо необичайно в блока, в който фамилията живеело от седем години.

В полицията няма постъпили недоволства за малтретиране в брака, макар че източници от следствието подозират, че може да е имало епизоди на малтретиране преди убийството.

Лузмила, чиято щерка е учила в същото учебно заведение като убитата Мария, изясни пред телевизия Evropa Press, че всички в школото са доста шокирани от случая, някои учители даже са плакали.

В знак на преклонение към почтените жертви общинските съветници в града резервираха петминутно безмълвие през вчерашния ден. Към него се причислиха и кметът, и представителите на всички партии с посланичество в общината.

Обявен е официален тридневен печал в общината. Преустановени са всички публични мероприятия и знамената са свалени на половина. Вчера следобяд е имало протест на жители на площада, проведен от Асоциацията на квартала " Ел Сото " и " Пеня Ел Сото " пред портала, където се случи двойното ликвидиране.

Правителствена делегация против насилието, учредено на полови признаци, проверява тези убийства като вероятни сексистки закононарушения и, в случай че бъдат доказани, броят на дамите, убити от техните сътрудници или някогашни сътрудници, ще нарасне до 37 тази година и до 1167 от 2003 година насам, показва " El Mundo ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР