39-годишна жена беше осъдена на 4 месеца лишаване от свобода,

...
39-годишна жена беше осъдена на 4 месеца лишаване от свобода,
Коментари Харесай

Варна: Условно наказание за жена, ползвала диплома менте за да си извади шофьорска книжка

39-годишна жена беше наказана на 4 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Пред състав на Районен съд – Варна подсъдимата се призна за отговорна в това, че на 27 юли предходната година пред чиновник на бранш “Пътна полиция ” към ОД на Министерство на вътрешните работи, умишлено се употребила от неистинен формален документ – тапия за приключено приблизително обучение. Деянието е наказуемо по член 316 от Наказателен кодекс.

Подсъдимата решила непозволено да придобие дееспособност за ръководство на моторно транспортно средство и да се достави с шофьорска брошура, като си послужи с неистинска тапия.

Тя подала заявление в „ Пътна полиция “, като показала оригинал и две копия от удостоверение за приключено приблизително обучение, собственоръчно заверени за честност от нея с автограф и изписване на имената. Представената дипломата била с посочен издател СОУ „ Неофит Бозвели “ – град Варна. Междувременно, при последвала регулярна инспекция, се открива, че 39-годишната подсъдима в никакъв случай не е била ученичка във въпросното учебно заведение, тапия под посочения в документа сериен номер въобще не попада в регистрите, като на свидетелството за приключено обучение е бил притурен тип, че е издадено от посоченото образователно заведение. За самото сформиране на неистинския документ от подсъдимата не може да бъде търсена наказателна отговорност.
39-годишната жена е неосъждана. Наказанието беше наложено по силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение. Разноските по делото за над 400 лв. са в тежест на подсъдимата.

Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР