39-годишна британка е била задържана и са й повдигнати обвинения

...
39-годишна британка е била задържана и са й повдигнати обвинения
Коментари Харесай

7-месечно бебе издъхна във Велинград, задържаха майката британка

39-годишна британка е била арестувана и са й повдигнати обвинявания за гибелта на 7-месечното й бебе във Велинград, оповестиха от Районната прокуратура.

На 8 ноември в полицията в родопския град е бил подаден сигнал от Спешна помощ, че 7-месечно бебе било докарано в отделението от родителите си - майка британка и татко българин. Лекарите открили, че детето е мъртво . Първоначално за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са били арестувани двамата родители. След извършени процесуално-следствени дейности е открито, че на 8 ноември 2020 година, през нощта, майката била в дома си в Велинград. Докато носела на ръце бебето, тя се спънала и паднала на пода с него. Детето е получило черепна контузия и по-късно е умряло в жилището.

Според събраните доказателства по този метод обвинената е предизвикала по несъобразителност гибелта на бебето. Към сегашния миг няма доказателства бащата да има съпричастност към осъществяване на действието.

По делото се чака заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза.

Районният съд във Велинград пък е оставил за непрекъснато майката в ареста . Решението на магистратите предстои на обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР