39-годишен мъж с инициали Н.А. е осъден на 7 години

...
39-годишен мъж с инициали Н.А. е осъден на 7 години
Коментари Харесай

След 9 г. побой: Изпращат насилник за 7 години в затвора във Варна

39-годишен мъж с букви Н.А. е наказан на 7 години затвор по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна за това, че отвлякъл дамата, с която живеел, нанесъл ѝ побой с голям брой телесни увреждания и заканил се да убие нея и майка ѝ. Деянията са осъществени в изискванията на домашно принуждение.

Съдът призна мъжа за отговорен по четирите обвинявания
от обвинителния акт и дефинира той да търпи най-тежкото - „ отнемане от независимост " за период от 7 години при първичен общ режим на изтърпяване.

Жертва на три от действията била млада жена, с която подсъдимият съжителствал от 2015 година. От самото начало на тяхната връзка обаче, тя постоянно ставала жертва на домашно принуждение. След всеки побой, дамата напускала личния си апартамент, в който двойката живеела, и отсядала при родителите си. Подавала и тъжби до полицията и прокуратурата неведнъж. Но скоро след депозирането им, тя променяла своите показания, надлежно пояснения по инспекциите и още веднъж се прибирала при Н.А., който от самото начало успявал да упражнява върху нея и душевен тормоз.

Съвместното им общуване траяло доникъде на май 2023 година, когато пострадалата дефинитивно взела решение да прекрати връзката си с мъжа и поискала той да се изнесе от жилището й.

Н.А се съгласил и се изнесъл от жилището, само че траял да търси контакт с дамата – звънял й по телефона, търсил я при околните й, заплашвал я.

Рано сутринта на 30 май 2023 година, той я издебнал пред дома на родителите й в околност край Варна. Когато тръгвала дружно с майка си към детската градина, с цел да заведе детето си (чийто татко е осъденият), дамата била свалена от колата на майка си принудително. Н.А. я качил в своя автомобил и липсващ в незнайна посока.
Всичко това се случило пред погледа на близки й, включително и на малолетната й щерка. Мъжът отвел дамата в гориста безлюдна околност, където двамата останали няколко часа.

През това време той й нанасял удари по тялото с юмруци, стискал я с ръце в региона на шията, обиждал я, заканвал се да убие нея и родителите й. На моменти се успокоявал и започвал да приказва обикновено. А няколко пъти даже звънял на майката на жертвата от
личния й мобилен телефон.

Междувременно, уплашени за живота на щерка си, родителите на дамата подали сигнал за протичащото се в полицията. Започнало търсене, служителите на реда съумели да беседват няколко пъти по телефона с похитителя, пробвали се да го успокоят и да схванат къде е, само че той не издавал местоположението на двамата и даже се заканил да убие младата жена.

След няколко часа работа по случая, към обяд на 30 май, автомобилът на подсъдимия бил видян пред магазин в околност Ракитника край Варна.
Полицаите бързо го заловили и освободили неговата жертва. Н.А. не оказал опозиция и предал непринудено пневматичен револвер, мачете и нож, които носел със себе си.
Но изрично отрекъл да е упражнявал физическо принуждение върху потърпевшата, въпреки контузиите по тялото и лицето й да били забележими.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР