39-годишен годишен жител на новозагорския квартал Шести“ е автор на

...
39-годишен годишен жител на новозагорския квартал Шести“ е автор на
Коментари Харесай

Касапницата в Нова Загора е заради красива проститутка

39-годишен годишен гражданин на новозагорския квартал „ Шести “ е създател на безразборната пукотевица при която на място бяха убити 2 мъже и ранени общо 7  късно следобяд на 26 август.

Срещу непознатият до в този момент на правосъдната система Рушид Рушид наблюдаващият досъдебното произвеждане прокурор Руси Русев от сливенската окръжна прокуратура повдигна обвиняване за убийството на двама души по член 116, алинея 1 т. 4 от Наказателен кодекс, предвиждащо в това число пожизнен затвор.

На място са починали 65-годишният Васил Кунгалов и 31-годишният Петър Петров, с заплаха за живота в сливенската МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ е настанено 16-годишно момче, което е на системи за кръвопреливане откакто  сачма, изстреляна с пушка – помпа 12-и диаметър е прекъснала бедрена артерия.

В същото здравно заведение е и 31-годишна жена, на която откакто е била раздробена китката се наложило ампутация на ръката.

Там с по-леки пострадвания са още двама мъже,други трима са били откарани с коли за спешна помощ в старозагорската УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “, само че е бил приет в болница единствено един.

Името на убития Васил Кунгалов „ изплува “ от престъпна хроника през 2013 година, когато на 24 януари поради всеобщ пердах в същия новозагорски квартал „ Шести “ се е наложило влизане на полицейски част.

Тогава са били арестувани Кунгалов и неговия „ конкурент “ Веселин Митков, които са провокирали безредиците. В всеобщия търкал са взели участие двамата сина на Кунгалов и 20-годишният тогава правоприемник на Митков.

За броени секунди в мелето се присъединили няколко десетки близки и роднини, като участниците наизвадили сопи, железни прътове, мотики, вили и самоделни саби.

Повиканите на помощ полицейски сили са пристигнали към 15,30 часа, от полесражението са изнесени окървавените Митко Веселинов и Кунгалов.

Двамата са били с разкъсни контузни рани по главите и телата, откарани са до центъра за незабавна и неотложна помощ, където били обслужени амбулаторно.

С краткотрайни ограничения за неотклонение, задържане в границите на 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи са били били общо шестима  участници в търкала.

Иначе Рушид Рушид е стрелял от личния си дом, при претърсването са конфискувани нелегално притежавани револвер „ Макаров “ и пушка – помпа.

Натривките по ръцете на другите двама мъже, които са били в къщата не са дали ли позитивни резултати и следва те да бъдат освободени от районно управление (на МВР) „ Полиция “ – Нова Загора, където бяха арестувани в хода на специфичната  тактическа интервенция с присъединяване на полиция и жандармерия от Сливен и Стара Загора.

Загиналите и ранените са представители на един от огромните ромски родове с жилища в квартал Шести, множеството от представителите на семейството са гастарбайтери, някои имали и компании за транспорт на служащи до Германия.

Родът се събрал в петък на женитба, до момента в който вървяла веселбата неколцина от най-младите се оплакали, че са ругани и обиждани в обществената мрежа от представители на рода на Рушид. Изпитият алкохол и избухнала в това време свада за локална елитна продажница  допълнително повишили градуса на напрежението, към дома на Рушид поела навалица от над 40 мъже и дами, които поискали отплата за нанесената им засегнатост.

Според осведомени домакинът е имал предварителна подготвеност за вендета и посрещнал тълпата с изстрел първо във въздуха, след което почнал да стреля на месо.

Мести поданици под сурдинка споделят, че нападателите били измежду най-яростните и злобни роми в квартала, никой обаче не споделя каква е била съответната причина за дългогодишната омраза сред двете семейства.

Очаква се прокуратурата да изиска от съда в Сливен непрекъсната мярка за неотклонение по отношение на обвинения Рушид  „ задържане под стража “ това ще стане във вторник на 30 август. Дотогава следва да излязат още няколко от назначените експертизи.

Продължава засиленото полицейска наличие в квартал „ Шести “, потвърдиха от ОД на МВР-Сливен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР