39 гимнастички от 17 клуба на възраст между 11 и

...
39 гимнастички от 17 клуба на възраст между 11 и
Коментари Харесай

Избират новия ансамбъл-девойки, много са кандидатките за слава

39 гимнастички от 17 клуба на възраст сред 11 и 13 години се явиха на контролния тест за установяване на новия състав на националния отбор при девойките.

Подборът се организира в зала „ Раковски” пред погледа на новия треньорски тандем Вяра Ваташка-Цветелина Найденова.

Цвети, която преди месец бе определена за помощник-треньор разкри, че ще бъдат определени сред 10 и 12 деца. Одобрените гимнастички ще стартират подготовка на лагер през месец ноември.

По време на селекцията кандидат-националките демонстрираха какво е равнището им на техниката с лента и демонстрираха разнообразни детайли с тяло.

Новосформираният отбор – девойки ще се приготвя за Европейското състезание през 2019 година, като съчетанието, което ще показват, ще бъде с пет ленти.

Година след края на спортната си кариера Цвети Найденова, както и останалите девойки от златния отбор на Ина Ананиева и Илиана Раева, се впусна в ново занятие, а точно треньорската специалност.

А кои са главните неща, които е научила от своите треньори.

Цвети показа, че към този момент по-рядко се вижда със своите някогашни съотборнички от ансамбъла, само че когато се съберат дружно, си напомнят хубавите и сложните моменти, през които минаха като състезателки. Най-хубавият спомен несъмнено е този от предишното лято.

Ценният и желан олимпийски орден от игрите в Рио де Жанейро….

Пътят до огромните триумфи за „ златните девойки “ на България бе сложен и дълъг, с доста ограничения и непрекъснато себераздаване.

Началото за тях бе през 2009 година, когато Илиана Раева образува ансамбъла. Пътят им към първите места не беше по никакъв начин лек, само че все пак, нашите гимнастички съумяха да завоюват общо 81 медала, станаха международни шампионки и завоюваха сърцата на милиони.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР