39 души загинаха, а 29 бяха ранени при пожар в

...
39 души загинаха, а 29 бяха ранени при пожар в
Коментари Харесай

39 жертви при пожар в център за мигранти на границата на Мексико и САЩ

39 души починаха, а 29 бяха ранени при пожар в център за задържане на мигранти в Мексико покрай границата със Съединени американски щати , оповестява " Асошиейтед прес ".

Инцидентът е станал в Сиудад Хуарес, против Ел Пасо, Тексас. Огънят е избухнал късно нощес.

Сиудад Хуарес е главен пропускателен пункт за мигранти , влизащи в Съединените щати. Центровете му са цялостни с мигранти, чакащи опция да прекосят границата или които са поискали леговище в Съединени американски щати и изчакват процедурата.

Службата на основния прокурор на Мексико е почнала следствие на случая и на местопроизшествието има следователи.
 Стотици мигранти пробваха да нахлуят в Съединени американски щати през границата с Мексико
Стотици мигранти пробваха да нахлуят в Съединени американски щати през границата с Мексико

Твърдят, че против тях е употребен пикантен спрей

През януари беше оповестено, че Съединените щати възнамеряват да от Куба, Никарагуа, Хаити и Венецуела по стратегия, съчетана с експулсиране на хора от тези страни, хванати на границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Американският президент Джо Байдън, който встъпи в служба през януари 2021 година, се пробва да се оправи с, хванати да пресичат границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Републиканците разкритикуваха " снизходителните политики " за сигурност на границите , а чиновници на Байдън настояват, че се пробват да основат по-подредена и хуманна система.

По-рано беше обявено, че администрацията на Байдън възнамерява да употребява рестриктивните мерки от времето на пандемията, с цел да експулсира назад в Мексико редица мигранти от Куба, Хаити и Никарагуа , хванати на югозападната граница, като в същото време разреши на някои от тях да влязат по въздух в Съединени американски щати по филантропични аргументи.

Защитници на мигрантите и някои демократи оспориха разширението на експулсирането, заявявайки, че рестриктивните мерки пречат на мигрантите да упражняват правото си да аплайват за леговище и ги излагат на рискови обстановки в Мексико.
 Организация на обединените нации разкритикува проекта на Съединени американски щати за надзор на границите
Организация на обединените нации разкритикува проекта на Съединени американски щати за надзор на границите

Новата тактика може да подкопае главните правила на интернационалното право за правата на индивида и бежанците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР