39-ата сесия за млади участници и 9-ата сесия за учители

...
39-ата сесия за млади участници и 9-ата сесия за учители
Коментари Харесай

Асен Златев бе почетен гост на Националната олимпийска академия в Несебър

39-ата сесия за млади участници и 9-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия на БОК (5-8 юни 2021 г.) стартира своята работа въз основата на НСА „ Васил Левски “ в Несебър. Събитието събра 100 участници от цялата страна в областта на образованието и спорта, с цел да обсъдят настоящите проблеми на физическото образование и спорта в духа на олимпийските правила.

По традиция олимпийската общественост откри публично 39-ата сесия на НОА в Старата Митрополия на Несебър. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов поздрави участниците от името на ръководителя на Комитета Стефка Костадинова и откри работата на Академията. Във форума вземат участие представители на НОА на Албания, началникът на РУО София област Росица Иванова, старши специалистът в РУО Софя-град Евелина Василева, представители на 17-те олимпийски клуба в страната и други

Почетен посетител на проявата бе олимпийският първенец по повдигане на тежести Асен Златев. Основната тематика на НОА тази година е „ Перспективите и провокациите пред физическото образование и спорта в изискванията и след рецесията от пандемията COVID-19 “.

Лектори в тазгодишното издание на Олимпийската академия са Белчо Горанов, общоприет секретар на БОК, доцент Даниела Томова, заместник-декан в Югозападния университет, Благоевград, Еда Чауши, шеф на Националната олимпийска академия на Албания, доцент Корнелия Найденова от катедра „ Теория на физическото образование “ в НСА и други

Като част от културната стратегия на НОА внимание притегли и представянето на биографичната книга на олимпийския първенец по повдигане на тежести Асен Златев. В своята лекция господин Белчо Горанов срещна студенти, преподаватели и членове на олимпийските клубове в страната с проблемите, съпътстващи организацията за провеждането на Олимпийските игри в Токио през юли. Той осведоми аудиторията с образуването на българския състав за Токио и извоюваните досега квоти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР