''Вили е едно симпатично момиче, аз също я познавам. Говорил

...
''Вили е едно симпатично момиче, аз също я познавам. Говорил
Коментари Харесай

Журналист: получаваме много по-малко ваксини от останалите държави

''Вили е едно симпатично момиче, аз също я познавам. Говорил съм с нея, само че в никакъв случай за дипломатически неща. Принципно е нововъведение в дипломацията голи модели да стават почетни консули. Много е тънка дипломатическата работа, нека да се оправи Вили. Повечето страни, които употребяват почетни консули, като Канада да вземем за пример, те го вършат, тъй като нямат посолства''. Това съобщи в предаването ''ЕвроДикоф'' журналистът и създател на вестник ''19 минути'' Борис Ангелов. Той разяснява назначението на Виолета Сечкова за консул на Република Корея у нас.

''Много постоянно предприемачи са почетните консули. Те по този метод си подсигуряват имуществото, това е прочут имунитет. Имат и понижения при пазаруване на коли. Някои от тях развиват доста сериозна дейност'', добави той.

Борис Ангелов направи и сериозен коментар на обстановката с имунизирането в цяла Европа:

''Ние получаваме доста по-малко ваксини от останалите страни (б.р. по виновност на българското правителство). В Италия си оставят 30% запас, тъй като не са доста ритмични доставките на ''Пфайзер''. Искат да си подсигуряват, че ще има за втората доза. Нещо, което ние май не вършим. Фактът, че Дания, дребна страна, е измежду първите, демонстрира, че техните дипломати и здравни управляващи са свършили работата. Осигуряването при нас е проблем, не са контрактувани добре''.

''Няма друга такава страна. Всички са се подсигурили. Мутафчийски се похвали, че до април ще имунизираме 100 000. 100 000 са нищо! Дори тези, които пожелаят, няма да могат, тъй като не са водени добре договарянията вътре в ЕС'', добави създателят на вестник ''19 минути''.

Според него в България изобщо няма да обхванем и най-уязвимата ни група - пенсионерите.

Ангелов изрази мнение, че хората във властта са отвикнали да ги питат.

Целия диалог сред Сашо Диков и Борис Ангелов можете да изгледате след 25:55 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР