''Това е типично за днешното време. Създаването на привидност. Привидно

...
''Това е типично за днешното време. Създаването на привидност. Привидно
Коментари Харесай

Екологът Тома Белев пред ФАКТИ: Строежът в Алепу е незаконен

''Това е типично за днешното време. Създаването на симулативност. Привидно е законно, тъй като го е споделил шефът на ДНСК или строителният министър, видимо е законно, тъй като някой е събрал подписите на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда. А действителността в действителност е тъкмо противоположната. Ние можем да бъдем сигурни, че в този парцел не е прибавен Законът за устройството на Черноморското крайбрежие, защото този парцел е в зона А на Черноморско крайбрежие. Там имаме доста ниски параметри и този закон не е приложен'', това съобщи с решителност пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ екологът и общински консултант от ''Демократична България'' в Столичния общински съвет - Тома Белев. Той разяснява скандалния градеж в местността ''Алепу''.

''Можем да бъдем сигурни, че когато е прилаган Законът за биологичното многообразие, който регламентира дейностите в Натура 2000, защото това са две Натура 2000 зони и обект по Рамсарската спогодба, не са прилагани европейските наставления. Да, там има изговаряне с един автограф, само че директивите не са прилагани. Ако бяха прилагани директивите там нямаше да има сходно строителство и сходно позволение. Ние знаем, че подробните устройствени проекти би трябвало да дават отговор на общите устройствени проекти. В случая подробният организационен проект, който е създаден, той не дава отговор на общия организационен проект на Община Созопол'', продължи Белев.

''Има една симулативност. Опитват се да ни убедят в неща, които не са правилни и колкото повече не стопира този противозаконен градеж, толкоз повече нещата излизат нескрито. Излиза нескрито кой е вложителят, кой строи, кой го е проектирал. Вижда се, че това са хора близки до властта'', разяснява екологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР