''По принцип замерянето с доказателства по телевизията, не дава на

...
''По принцип замерянето с доказателства по телевизията, не дава на
Коментари Харесай

Крум Зарков, БСП: Гешев ще има възможността да разсее съмненията около себе си

''По принцип замерянето с доказателства по малкия екран, не дава на никой право да отсъди. Дали ''ДП'' значи Делян Пеевски или не. Всички следим това дело с огромен интерес. Аз всъщност, по делото, не мога да се произнеса. Дали то демонстрира, че прокуратурата е подвластна - също. Това, което е значимо, е, че правосъдният състав би трябвало в границите на правосъдното търсене да почисти цялата истина и се надявам това да се случи'', това съобщи в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком юристът и депутат от Българска социалистическа партия Крум Зарков, който също така е и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

''Господин Гешев на следващия ден най-вероятно ще бъде определен. Оттук нататък ще е в него опцията да разсее подозренията, които тегнат към него'', предвижда Зарков, а по-късно бе запитан от водещата Кулезич дали е склонен с претекстовете на президента Радев, с които той отхвърли да подпише указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор и върна топката във Висш съдебен съвет: ''Съгласен съм с претекстовете на Радев, с които върна избора му. От Българска социалистическа партия се обявихме против решението да не се излъчи претендент от министъра на правораздаването. Трябва да кажем, че президентът можеше изобщо да не се стимулира. Това, което е по-важно, е, че фактически, тази мощна поддръжка за Иван Гешев, сътвори усещания за предначертаност, че държавната власт си е избрала един претендент и Висш съдебен съвет ще подпечата този избор. Като споделям държавната власт, имам поради изпълнителната'', съобщи Зарков по тематиката за избора на новия основен прокурор, разяснявайки и в частност единствената кандидатура - Иван Гешев.

Относно рецензиите към Българска социалистическа партия за пасивността по тематиката за избора на основния прокурор, Крум Зарков отговори по този начин: ''Ние чухме доста рецензии във връзка с това ни държание, от разнообразни страни. Ние не сме внимателни по отношение на кандидатурата на Гешев, а сме внимателни по отношение на закона. Ние имаме хора във Висш съдебен съвет. Ние ги избираме по избрани критерии, след което те отиват и извършват един мандат по своята воля. Не може и не трябва политическите сили да се месят в избора на основния прокурор''.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР