''Няма как да съществува грешка в размер на близо 4

...
''Няма как да съществува грешка в размер на близо 4
Коментари Харесай

Мая Манолова за сбърканите от НСИ данни: Това е огромен гаф!

''Няма по какъв начин да съществува неточност в размер на близо 4 милиарда Наистина това е голям проблем. Това съществено уронва доверието и престижа на Национален статистически институт - и в нациоенален, и в интернационален проект.От друга страна, не е добре въпросът да се партизира'', това съобщи по тематиката със сбърканите от Национален статистически институт данни за вноса в страната водачът на НПО-то ''Изправи се.БГ'' Мая Манолова.в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком.

''Българските жители са заинтригувани да имат едни същински и постоянни цифри, които да дава Национален статистически институт. От там признаха, че става дума за неточност, която ще бъде отстранявана. Органът, който най-добре може да усъвършенства националната ни статистика е Евростат. За това им изпратих писмо с молба да ревизират данните на Национален статистически институт и да оказват помощ, с цел да се разрешат проблемите в националната ни статистика'', сподели още някогашният омбудсман на България.

''Това в действителност е голям гаф. Имаше сходен скандал в Гърция преди години. Това съществено разклати доверието към гръцката страна. Аз като жител, като ръководител на гражданска платформа, не искам България да бъде подложена на сходна излагация в интернационален проект. Не бива Национален статистически институт да е обект на смешки и закачи'', добави Манолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР