''Нови средства няма. Има един пари, които идваха по проекти

...
''Нови средства няма. Има един пари, които идваха по проекти
Коментари Харесай

Скандално! Бойко Борисов мотае БЛС за среща повече от седмица

''Нови средства няма. Има един пари, които идваха по планове от Европейски Съюз за хиляда лв. на първа линия за лечебните заведения. Тези пари, за които се приказва за идната година - резултатът им ще стане факт идната година. Практически за тази година няма нови средства. Единствено сътрудниците, които работят в Коронавирус отделенията, получиха по 1 000 лв.. Те трябваше да вземат доста повече''. Това съобщи в предаването ''ЕвроДикоФ'' на телевизия Евроком ръководителят на Българския лекарски съюз - доктор Иван Маджаров.

На 4 декември БЛС излезе с отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което се споделя, че Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се държи по този начин като че ли няма пандемия и неглижира обстановката. В писмото си от Български лекарски съюз упорстват за незабавна среща с министър-председателя на Република България, на която да се разискват проблемите, посочени от тях.

Д-р Маджаров изясни, че едвам през вчерашния ден е планувана среща за идния понеделник (14.11.2020 г.) с премиера Борисов, която касае проблемите с НЗОК.

''Вчера имаше реакция (б.р. предишният ден), едвам през вчерашния ден имаме покана за среща в понеделник при премиера. Ние не редим дневния ред на премиера, само че чакахме по-рано да бъде тази среща. За интервала от началото на пандемията до този миг нямаме среща с премиера'', сподели още ръководителят на БЛС.

Според него откриването на Коронавирус отделения е затруднено, тъй като има дефицит на инфекционисти.

''Необходими са внезапни ограничения от страна на страната за гарантиране на поетите задължения към лекарите. От БЛС подписахме анекса, само че декларирахме, че сме обезпокоени от него. Мина бюджетът на НЗОК в пленарна зала, в който са планувани средствата за COVID-19'', разяснява доктор Маджаров.

''Тези 1 000 лв. са планувани да се изплатят до Нова година, след Нова година – ''сори'''', многозначително означи той.

''В българската система на опазването на здравето има свръх брой кревати, те просто трябваше да се преструктурират за напор на заболели от пневмония'', уточни доктор Иван Маджаров.

Цялото изявление на Сашо Диков с доктор Иван Маджаров можете да изгледате след 12:07 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР