''Моето лично мнение е, че президентът Румен Радев абсолютно навреме

...
''Моето лично мнение е, че президентът Румен Радев абсолютно навреме
Коментари Харесай

Ген. Шивиков пред ФАКТИ: Политико-олигархичната шайка не се спира пред нищо!

''Моето персонално мнение е, че президентът Румен Радев безусловно в точния момент разгласи своето предпочитание, дружно с вицепрезидента госпожа Илияна Йотова, да се кандидатират и да вземат участие тази година през есента за втори президентски мандат. Това е изцяло действително и естествено в политическия ход и политическите процеси, които се движат в страната''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ ген. Димитър Шивиков, който е деен участник в митингите против българското държавното управление и основния прокурор, почнали през лятото на 2020 година и продължаващи и до ден сегашен.

''Забелязах, допускам, че и вие медиите, че мигновено бяха задействани и изцяло мобилизирани онази част от политиците ни, които са против президента Румен Радев и политиката, която той праволинейно следва през целия си мандат. Той от първия ден е застанал на страната на Конституцията на Република България и пази кардинално законността. То няма и различен вид по какъв начин да бъде. Той е пореден в своите позиции, в своите обръщения и изказвания, които прави, според пълномощията му, отново посочени в тази Конституция. Но виждаме, че кохортата, тази политико-олигархична тайфа не се стопира пред нищо'', съобщи още ген. Шивиков.

Той разяснява и абсурдът със сина на президента Румен Радев.

''За жал, има представители на медиите - хубавото е, че вие не сте към тази група и не мога да ви причисля, които не се стопират пред нищо. Тези хора дебнат. Тези хора са в ловци на хора, ловци на кавги. Както се споделя, синът на президента Радев, той е юноша. Буйни юношески години. Според мен дори няма никакво нарушаване, тъй като те са били 14 младежи в това помещение. Съгласно и заповедта на министъра на опазването на здравето до 15 индивида могат да бъдат в едно помещение. Не прави чест и на господин министъра Ангелов, който си личеше, че излъчва боязън и стеснение. Видимо е, че някой го накара. И след това почитателите и бранителите на статуквото се надпреварваха в един глас, че това е безусловно нарушаване и търсеха " под вола теле ". Дори укориха за какво президентството било излязло с публично мнение. Естествено, че ще излезе по този метод, тъй като министърът в качеството си на министър прави изказване. Той нарушава и Закона за протекция на детето. Мисля, че беше чл.14, ал.4'', сподели генералът от българската войска, а по-късно добави: ''Те няма да спрат пред нищо. Ще употребяват и ще наблюдават всяка една крачка на президента Радев и членовете на неговото семейство, с цел да го очернят и по този метод да се опитат да влияят върху неговото въздействие и приемане от страна на народа. Следващата стъпка е удар против Румен Радев - върху неговия имидж и рейтинг. Не се стопират пред нищо тези хора ".

" Борисов е човек, който има мощно егоцентрично мнение за себе си. Той е привикнал единствено да го хвалят. Той се уплаши, че надали не групата протестиращи в същия ден в Банкя заплашват живота и здравето на близки членове на неговото семейство. Лятото имаше няколко такива спонтанни митинга в Банкя, тогава той не реагира, но той тогава се криеше като партизаните преди 9 септември. Не се знаеше къде се намира. Неговите пиари излъчваха във Facebook breaking news от места, където средата е мощно контролируема и стерилна. Този човек от ден дневно от ден на ден ще се опасява. То е очевидно това нещо. Той няма смелостта да излезе и да се разноски по улиците, а се написа, че е ербап и надали не човек от народа. Но няма тази храброст да излезе. Може би преди към месец, или преди Нова година, той беше на посещаване в Банско. С кмета и с депутата от ГЕРБ бяха застанали на брега на реката, която минава през град Банско. Но нямаше хора. А той приказва по какъв начин давал парите, по какъв начин строял и така нататък Да се пусне по основната улица на Банско, с цел да види по какъв начин ще го посрещнат хората. Точно преди 11 месеца едностранно взе решение да затвори всички заведения в Банско и от този момент до ден сегашен половината хотели и заведения в Банско не работят, тъй като нанесе страховит финансов удар. Той затвори 15-хиляден град, тъй като хипотетично имаше 5000 души, инфектирани с Коронавирус. Впоследствие, по спомен, се оказа, че има двама или трима. А месец по-късно в най-голямото село в Плевенска област, когато беше пламнала болест от една циганска махала, селото не беше затворено. Какви са тези двойни общоприети и двойни аршини?'', запита ген. Шивиков.

Той приказва и за това, че Корнелия Нинова до момента не е оказала поддръжка на Румен Радев за втори президентски мандат:

''Учудващо е. Поне за мен е по този начин. При изискване, че тази партия, с претенцията за най-старата партия в българския политически живот, което е реалност, номинира преди 4 години и половина тогавашния военачалник Румен Радев за кандидат-президент. Той с помощта на своя престиж и в чието лице българският гласоподавател разпозна смяната и не сe излъга за което. Сега управлението на тази партия взема една позиция на изчакване. Дори госпожа Нинова, участвайки в поредност от излъчвания в малките екрани, когато вашите сътрудници публицисти непосредствено ѝ задаваха въпроса дали ще поддържа президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, тя сподели, че това не стояло на дневен ред. Това приказва, че има някакво задкулисие. Т.е. ''изчакваме да забележим какви ще бъдат резултатите от парламентарните избори''. Аз не изключвам разновидността, че Българска социалистическа партия са се настроили към този момент, че няма да бъдат първа политическа мощ на тези парламентарни избори. Декларират, че никога няма да влязат в каквато и да е колаборация с ГЕРБ, само че не споделят, че няма да се съюзят с Движение за права и свободи, а пък Движение за права и свободи намерено съобщи, че не поддържат Румен Радев за идващ мандат, искайки неговата оставка, и те изчакват, с цел да видят... Ако съумеят да сформират държавно управление като втори мандат (ако първата политическа мощ на изборите не успее да сътвори правителство), те ще разчитат на поддръжката на ДПС'', изрази забавна догадка ген. Димитър Шивиков.

Той счита, че Движение за права и свободи се опасяват от президента Румен Радев. Генералът чака актуалният президент да бъде подобен за още един мандат. " Той ги засегна в най-болното и сензитивно място, така наречен икономическа власт. Не е загадка, че икономическата власт е в ръцете на Движение за права и свободи във всички министерства ", означи ген. Шивиков.

Според него и водещата Движение за права и свободи и Бойко Борисов са в безспорна симбиоза. " Това, че господин Борисов публично отхвърля, че нямали нищо общо, това е за наивници. Артист от селска група. Заяви даже, че не познавал господин Делян Пеевски. Президентът Радев споделя, че той ще направи всичко допустимо и го прави, с цел да не допусне това безпределно и безотговорно плячкосване на България като страна и разграбването и обедняването на българския народ. Т.е. те в негово лице виждат тази опасност. Защото само президентът Радев, дружно с президентската институция, останаха единственото неовладяно място от тази тайфа, от тази хунта. И до момента в който той е президент това няма да се случи'', счита генералът.

Нали си спомняме, на Орлов мост имаше една буйна целувка (визира целувката сред Лютви Местан и Сергей Станишев през 2013 година на Орлов мост). Видяхме резултатът какъв беше. Както се споделя, Движение за права и свободи ги предадоха и ги оставиха по средата на пътя, в пустошта, когато отдръпнаха своята поддръжката за кабинета " Орешарски ". Казаха, че изтеглят своите министри, своите квоти и до такава степен бяха ", напомни ген. Димитър Шивиков.

Той означи, че всекидневно е измежду хора, в това число освен такива, които са негови познати, и няма човек, който да му е споделил, че поддържа и харесва политиката, която се води сега.

За трагичния случай с убитото от ток в София 16-годишно момче ген. Шивиков сподели следното: Защо госпожа кметицата Фандъкова на никое място не се видя в медийното пространство? Камо ли да отиде на място да изкаже своите човешки съболезнования на това семейство. Като се има поради и е реалност от протоколите от 2019 година на изборите за локална власт, че тя получи голяма поддръжка освен на първия, а и на втория тур, на балотажа, точно от нашите сънародници ромите. Съвсем естествена реакция е, в случай че тя е героичен политик, да отиде чисто човешки, да ги посети в дома. Те нямат тази храброст. Те не умеят и се опасяват да гледат гласоподавателите в очите ".

" Никой не поема отговорност ", безапелационен бе ген. Димитър Шивиков за нелепата гибел на 16-годишния юноша, а по-късно добави: " Защото от най-ниското ходило на административните равнища до най-висшето са назначени всякакви калинки и калинчовци. Абсолютно некомпетентни хора ".

''Г-н Борисов в моменти на признание споделя, че е изтощен към този момент от властта. От друга страна пък споделя, че той отвън властта нищо не може да прави и се опасява за своето физическо оцеляване. Той, с цел да ги споделя тези неща, значи нещо от вътрешната страна го яде. Значи той изпитва някакъв неправдоподобен боязън, който е основан на някакви обстоятелства. Аз бих го охарактеризирал като актуалния Андрешко, Андрешко на XXI в. Той се пробва да бъде еднообразно добре в блатото с всички съществени, значими политически играчи на международната, европейската и районна сцена. Но те хората действително не му обръщат внимание'', разяснява още ген. Шивиков, а по-късно даде образец с нелепото държание на Борисов в Европа. " То не е и тъпо, то е засегнатост, пестник за националното ни самочувствие. А ние сме горделив народ, ние сме дали доста неща на Стара Европа и на света. Дотам ли го докарахме? Този човек да бъде етикетът на страната. Хора, мислете! 4 април е напълно скоро'', добави ген. Шивиков.

Тази непрекъсната " информация " за COVID-19. Слушаме една хроника, едни официални съобщения, които мачкат'', вметна генералът и съпостави сегашната обстановка с дадени детайли от Втората международна война.

''Вчера, когато нашият обичан " водач " и държавен началник разгласи типично в негов жанр: " От на следващия ден вдигайте възбраната и по дребните обитаеми места, учениците да се връщат на учебно заведение ", отново дадоха репортаж ваши сътрудници в едно учебно заведение, където едно момиченце, напряко ми се просълзиха очите, то се разплака. И когато го питаха за какво, то сподели: " Много ме е боязън от COVID-19. Да не се заразя и да не заразя мама, тати, баба и дядо у дома. Виждате ли до какво ни докараха и до какво положение изпаднахме? Г-ж Маринкова, страхът е човешко възприятие, то е защитна реакция, само че когато това е непрекъснато, подаването на тази информация, става облъчване'', безапелационен е генералът.

Той напомни апокалиптичното говорене на хората от Националния действен щаб при започване на пандемията, което в този момент е навръх противоположния полюс. " Те не откриха сили най-малкото да кажат: " Прощавайте, тогава още нямахме задоволително информация за този вирус, пресолихме манджата ". Те не го направиха това нещо, само че са безскрупулни в този момент да се демонстрират какъв брой са... ", възмути се ген. Димитър Шивиков.

В умозаключение за изборите на 4 април той означи, че статуквото разчита на ниска изборна интензивност.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР