''Когато не могат да победят на полето, на което се

...
''Когато не могат да победят на полето, на което се
Коментари Харесай

Тома Белев: Управляващите искат да узаконят летните сараи на Доган

''Когато не могат да победят на полето, на което се вземат решение всички проблеми - съда, те трансформират закона. Доказали сме значително, че постройките край летните сараи на Доган са противозаконни. Идва миг, в който те би трябвало да бъдат отстранени и се оказва, че те ще трансформират закона, с цел да ги узаконят. Като не стане през този закон, ще стане през различен. Това е прахуляк в очите на хората, които не разбират''. Това съобщи в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " екологът и общински консултант от ''Демократична България'' в София Тома Белев.

" Опитват се обединеното ръководство на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация да защитят Догансарай от това да бъдат отстранени противозаконните постройки. Първият опит беше с едни преходни и заключителни разпореждания в Закона за рибарството и аквакултурите. С тях се трансформира Законът за морските пространства и пристанищата, в които се включва една тематика за териториите към пристанищата. Това не мина. След това беше със Закона за устройство на територията, където потеглиха да избавят оранжериите на господин Доган и по-късно доста неразбираемо по какъв метод, без да е дискутиран, се появи един план, с който се узаконява опцията освен оранжериите, само че и някои други постройки да бъдат узаконени ", изясни Тома Белев.

Екологът изрази вяра, че президента Румен Радев ще наложи несъгласие.

" Вдигат прелестна топка на господин Радев, колкото и да не са го очаквали. Ще се заформи следващата обстановка, в която ще се упрекват кой пази Движение за права и свободи, само че е очевидно. В случая тези оферти са на Министерския съвет. Един народен представител от ГЕРБ излезе да ги пази в зала, защитавайки земеделските производители в Петрич ", добави още Белев.

" Очаквам президента да върне Закона за устройството на територията. Основната война и решение са изборите при започване на април ", разяснява още екологът.

ВИДЕО:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР