''Кметът Борисов говореше срещу ''Кремиковци'', той щеше да ни спасява

...
''Кметът Борисов говореше срещу ''Кремиковци'', той щеше да ни спасява
Коментари Харесай

Журналистът Димитър Събев пред ФАКТИ: Има политически риск за ГЕРБ, защото хората не искат да умират от болести

''Кметът Борисов говореше против ''Кремиковци'', той щеше да ни избавя от нездравословните излъчвания на ''Кремиковци'', по какъв начин той щеше да затвори ''Кремиковци'', по какъв начин той щеше да реши рецесията с боклука. Всичко това, което той даде обещание, че ще направи, без боклуци, без нездравословни излъчвания, в действителност то се връща върху него като бумеранг, тъй като той е споделил повече думи, в сравнение с е приключил каузи. Този цех е знаков за ръководството на столицата (бел. ред. заводът за изгаряне на отпадъци/инсинератор). Tой ще се строи най-вече с европейски средства и за това споделят, че надали не е подарък от Европа за нас и ние би трябвало доста да се гордеем, защото такива фабрики има в съвсем всеки един огромен европейски град'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ проверяващият публицист и еколог от съдружие ''ЗА Земята'' Димитър Събев.

Димитър Събев е направил лично следствие за завода за изгаряне на боклуци (бел. ред. инсинератор), който ръководещите от ГЕРБ се канят да построят в София

''Това, което на нас не ни се споделя и ни се икономисва в цялата полемика, са първо финансовите параметри на този план. При мен попадна голям документ с финансовите параметри, които напълно не са сладки за нас като данъкоплатци, особено за софиянци. Второто нещо, което не се споделя е, че София в действителност е една долина и всяка една спомагателна мощ цялостни въздуха на София с още повече рискови, в това число канцерогенни излъчвания. Третото нещо, което не се споделя в цялата работа е, че има и по-добри способи за ръководство на отпадъците, които обаче изискват, както споделих постепенно и трудно, последователно, без зрелищни планове - работене всеки ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР