''Искам да внеса яснота. През 2015 г. се случи добре

...
''Искам да внеса яснота. През 2015 г. се случи добре
Коментари Харесай

Гебрев: Може би има поети ангажименти от нашата към руската страна

''Искам да внеса изясненост. През 2015 година се случи добре квалифициран тероростичен акт осъществен от непознати военни формирования и други сътрудници на наша територия. Другото нещо, което би трябвало да се знае е, че става дума за трима души. Всичко е целеустремено. Станало е по друго време на разнообразни места. Говори се единствено за моя случай. А другите, моят наследник и моят другар неодушевени предмети ли са? Няма отговор на това''. Това сподели оръжейният търговец Емилиян Гебрев в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич по телевизия Евроком.

Както е известно, преди време против него и близки негови хора беше осъществен опит за ликвидиране с отровно вещество ''Новичок'', като напълно естествено главните съмнения падат върху съветските секрети служби.

''Нашето следствие е за трима души, които не са открити. Това го знаят и прокурорите. До известно време нямах достъп до материалите. Не са ми давали достъп до материалите, тъй като има доста разминавания. Не е единствено това, че синът ми не е ходил в дадена страна. И това са информации от водещи агенции'', добави Гебрев.

''Разследването върви, до момента в който се стига до две неповторими изявления на прокуратурата. Че аз съм ял зеленчуци, рукола. И година по-късно, че това за мен е обикновено - щял съм да бъда убиван три-четири пъти. Това е от тези, които управляват следствието. Нормално било да бъда погубен. Подготвя се публичното мнение. Все едно се намираме на Софийската гара и желаете да пътувате за Перник, а те ви насочват към Пловдив. И когато нещо е ориентирано в погрешен път, по какъв начин да отидат в Перник?'', запита той.

''Никога през живота си не съм вкусвал рукола'', разясни оръжейният търговец.

''Моят наследник пътувал за дестинации, където не е стъпвал. Може би като се прероди, ще го стори. Хората, които са насочвали, те направляват това. Когато някой нещо желае да замете, да се размаже и размие във времето, то по този начин се прави. Ако сте забелязали, новините в нашата страна са на 180 градуса'', счита Емилиян Гебрев.

''Г-н Грозев е индивидът, който раздвижи всичко. Той откри и откри причинителите на това. Има следствие на Ню Йорк Таймс, Гардиън. Те откриха причинителите. В момента изскачат информации за източниците на самата отрова. След известно време ще изскочат ръководителите. Накрая ще изскочат и поръчителите'', убеден е той.

''Как като има нечовечен надзор върху това бойно създание и аз съм попаднал в описите? Скрипал е съветски жител. Навални е съветски жител. Аз съм непознат жител. Извършват терористичен акт в непозната страна. И тази страна се прави на безпомощна. Към днешна дата българската прокуратурата не работи по случая за поръчителите. И влакът потегля за Пловдив вместо за Перник. Основния БГ стрелочник го е боязън да не включат дребни стрелочници и влакът като тръгне ще стигне Перник, а не Пловдив'', разяснява пострадалият български жител.

Гебрев удостовери, че българското държавно управление не се е пробвало да се свърже с съветските управляващи. " Няма формален контакт, според всички интернационалните условия за контакт и с ОЗХО (Организация за отбрана от химическите оръжия). Германия и Англия, които имат извънредно мощни проверяващи структури, на секундата се обръщат към ОЗХО, само че в България очевидно сме извънредно способни ", иронизира той.

''Арестуват Навални, тъй като не се подписал. Другото сходно сред мен и Навални е, че е преследван от прокуратурата. ''Аз съм и началник на проведена незаконна група'''', сподели Гебрев още веднъж с подигравка.

''Създал съм няколко завода от отломки. Това значи, че в случай че се беше случило нещо с мен, в случай че бях липсващ от правния мир, компанията остава без благосъстоятелност. Това означа компанията да се разграби и разкулачи. За мен ние не сме тези, които да объркаме тази мощна страна. Те са във високотехнологичните неща. Ние сме на ниска гама. Разликата е огромна. Тук е разковничето някъде. Кой какво е споделил, защо ни е натопил, че това са хората и би трябвало да бъдат отстранени. Аз имам един наследник, в случай че ме няма мен и сина ми... Нещата са много забавни. Може би има поети задължения от нашата към съветската страна'', допуска предприемачът.

''През 1990 година станаха измененията. Но към момента има хора, които дружно са работили, били са в една школа. Те образуват способи на мислене и на своите деца. Това може да се промени след две генерации. Другото - нашите сътрудници, които дават отговор за националната сигурност - или са безпомощни, или не работят. Щом се прави терористичен акт и се споделя, че съм ял рукола... Нямам визия, по какъв начин тъкмо е станало. Всичко е допустимо. Докосвайки чашата или дръжката на вратата'', съобщи още Емилиян Гебрев.

''НАП е тази, която обезпечава доходи, прави проверки. Но когато написа измислени числа - от числа за милиони до петдесет хиляди, в случай, че всичко е платено, защо приказваме? Те какво вършат? Като ти връчат акт за 10 млн. ти блокират сметките. Появява се и КПКОНПИ и стартират несъответствия. Национална организация за сигурност - измисля си какви ли не неща. Това е деяние освен против мен, само че и против хиляди служащи и техните фамилии. Гебрев го има, Гебрев го няма, само че всички останали хора? Има ли причина или някой желае да си върне собствеността? Цветан Василев сподели с кой е бил съучастник. стартира се с медийно затопляне и след това има напън от страната. Схемата е една и съща'', изясни оръжейният търговец.

Всичко е написано в сериозните медии. Ако се направи разбор, то всичко излиза. Кой го е направил, за какво... Разследващите органи би трябвало да ги прочетат и се сглобява пъзелът'', безапелационен е Гебрев.

''Най ми е тежко, че не мога да дам отговор на сина ми на въпроса " Защо? " ''., приключи той.

ВИДЕО:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР