''Инициативата Университетската болница Света Екатерина да бъде кръстена на името

...
''Инициативата Университетската болница Света Екатерина да бъде кръстена на името
Коментари Харесай

Две петиции болница Св. Екатерина да се кръсти на покойния проф. Чирков

''Инициативата Университетската болница " Света Екатерина " да бъде кръстена на името на проф. Александър Чирков пристигна от хората, които той е лекувал. Хората, които са се докоснали до тази болница я назовават Чирковата болница. Това ще официализира нещо, което е към този момент известно из цялата нация. Тази болница - с този дух и тази задача, не би съществувала без него. Това ще е първият ход, с цел да му отдадем това, което дължим''. Това съобщи кардиологът проф. Иво Петров, който дружно с шефа на „ Аджибадем сити клиник “ доктор Андрей Марков, оглавява концепцията болница „ Св. Екатерина “ да бъде кръстена на името на основателя си и водител на модерната българска кардиология - проф. Александър Чирков.

Проф. Иво Петров и доктор Андрей Марков бяха посетители в предаването ''Честно казано'' с Люба Кулезич, което се излъчва по ТВ Евроком.

" Има забавяне в това, че чак в този момент се приказва по тази тематика и то поради идеята, която е стартирана от проф. Чирков. Нашата петиция е втора, има още една преди нашата. Ние се опитваме да официализираме желанието на доста хора, които са се запазили с духа му. Той е човек на духа и съумя да го съобщи на своите възпитаници. Ние ще се борим това да просъществува ", сподели още доктор Андрей Марков.

" Поради една или друга причина се нахвърляме на образци от предишното и сегашното, само че човек като професор Чирков заслужава освен за това, че е човек, а тъй като сътвори и доста други индивиди ", добави той.

Целия диалог на Люба Кулезич с проф. Иво Петров и доктор Андрей Марков можете да видите след 13:09 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР