''Два месеца преди края на този парламент не е сериозно

...
''Два месеца преди края на този парламент не е сериозно
Коментари Харесай

Цветанов: ГЕРБ и ВМРО оставят усещане за зависимост от среди, свързани с ДС

''Два месеца преди края на този парламент не е съществено и национално отговорно без обществен спор да се потегля тихомълком към замяна на Комисията по досиетата - обратно на политическия консенсус, реализиран при приемането на закона за досиетата през 2006 година и при избора на втори мандат на Комисията през 2012 година Не стихват напъните на властта да управлява и затруднява работата на Комисията по досиетата''. Това написа във Facebook водачът на ''Републиканци за България'' Цветан Цветанов.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от ФАКТИ публикувахме и намерено писмо на Клуб ''Просперитет'', касаещо опитите на ръководещите да съсипят Комисията по досиетата.

" Правят го в конюнктура като актуалната - по време на пандемия, преди избори и след следващото протестно експлоадиране на гражданското общество. Законодателните хрумвания и планове на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, без политически консенсус, оставят чувството за тежки зависимости от среди, свързани с Държавна сигурност. По-важното е, че концепциите и желанията на ръководещите ни връщат десетилетия обратно, тъй като наличните архиви на Държавна сигурност са един от дребното останали забележими белези на народна власт у нас ", написа още Цветанов.

" Имах достойнството да бъда част от процеса и да работя с всичките си сили за неговото ускорение, тъй че не ми е безразлично, дали Комисията ще продължи да действа свободно и демократично или ще обслужва нечии зависимости.... Не можем да продължим напред, без да се " сдобрим " с предишното и да оставим почтена оценка на идващите след нас. Свободата и националната памет не могат да слугуват на зависимости ", добавя той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР