''Данните за корупционните схеми на ''Борисовата държава'' са обилни. Вижда

...
''Данните за корупционните схеми на ''Борисовата държава'' са обилни. Вижда
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: В България на година се крадат около 10 млрд.

''Данните за корупционните схеми на ''Борисовата държава'' са значителни. Вижда се, че прокуратурата, в лицето на основния прокурор Гешев, оказва подпомагане на властта. Неслучайно сме поискали оставката и на Гешев, и на Борисов. Това съобщи в предаването ''ЕвроДикоФ'' на телевизия Евроком ръководителят на ДСБ и съпредседател на ''Демократична България “ - ген. Атанас Атанасов.

''Необходима е сериозна промяна в правосъдната власт, с цел да има е отчетност, с цел да има отговорност “, уточни той.

''Аз заявявам като ръководител на политическата мощ, която съставлявам (ДСБ), и като съпредседател на ''Демократична България'', че ние сме подготвени да спомагаме да се разбере къде са парите от корупционните схеми в ''Борисовата държава'', сподели ген. Атанасов.

''Важен е и механизмът за търсене на отговорност за несъблюдение на служебните задължения'', добави водачът на ДСБ.

Ген. Атанас Атанасов разкри, че изследване на ДСБ е открило, че по време на ръководствата на ГЕРБ има към 70 едри корупционни абсурда и нито един от тях не се проверява. Той уточни част от тях: ''''Ало Ваньо'', ''Мишо Бирата'' ''Кумгейт'', ''Суджукгейт'', до момента в който стигнем до еврата и кюлчетата''.

''Прокуратурата не образува каузи, макар че има данни за корупционните схеми в ''Борисовата държава'''', безапелационен е съпредседателят на ''Демократична България''.

''Ние направихме едно изследване по време на президентската акция и установихме, че в България на година се крадат към 10 милиарда Това беше доказано и от интернационално изследване. Знае се какъв брой доста пари се крадат, само че няма воля да бъде разследвано'', уточни водачът на ДСБ.

''За да бъде разградена ''Борисовата държава'' е нужна съсредоточена мощ. Аз съм за необятно обединяване. Не мога да разясня съответни дейности. Борисов се възползва от разбиването на опозиционните сили'', счита ген. Атанасов.

''Трябва да се сътвори обща организация за наблюдаване на изборния развой. Ние сме длъжни да създадем организация за наблюдаване на изборния процес'', добави той.

''На едни избори в България се крадат по 300 000 гласа'', сподели още още политикът.

Цялото изявление на Сашо Диков с ген. Атанас Атанасов можете да изгледате след 34:20 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР