''Битката за машинното и дистанционното електронно гласуване още не е

...
''Битката за машинното и дистанционното електронно гласуване още не е
Коментари Харесай

Битката за машинното и дистанционното електронно гласуване - продължава

''Битката за машинното и отдалеченото електронно гласоподаване още не е завършила и ние продължаваме да я водим'', това съобщи пред БНР адв. Петър Славов.

''Управляващите сякаш не си дават сметка, че в закона и сега е записано, че единствено машинно гласоподаване би трябвало да има на идващите избори – били те парламентарни, предварителни или постоянни. Това значи, че в случай че имаме предварителен парламентарен избор при започване на идната година примерно, ЦИК би трябвало да са подготвени да го проведат по тези правила и да има машинни терминали. Ако няма такива, значи, че може да бъде подложен изобщо под въпрос демократичният развой в България, откакто избори не се организират по метода, написан в закона'', изясни той в предаването " Преди всички ".

Според него все още ЦИК не работи съществено за въвеждане на машинното гласоподаване. Затова през днешния ден адв. Славов, дружно със свои сътрудници, ще подават запитване в ЦИК – какъв е план-графикът и по какъв начин тъкмо и по кое време ще бъдат подготвени те с придобиването и обезпечаването на машините, подготовката на членовете на комисии за работа с тях, обезпечаване на програмен продукт и всичко останало, с цел да може машинното гласоподаване да бъде въведено задоволително рано и в точния момент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР