''Безспорното е, че имаме чудодейно забогатяване на лица, които нямат

...
''Безспорното е, че имаме чудодейно забогатяване на лица, които нямат
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Налудничева е теорията на Борисов, че Радев и ГРУ стоят зад Барселонската афера

''Безспорното е, че имаме чудодейно замогване на лица, които нямат нито приходите, нито опцията да създадат 5 млн. евро от бизнес. Това е станало с апорт на пари от заможни българи. Единият е Александър Чаушев, който е купил в Барселона къща за 3 млн. евро. И както той самият се изрази... дал я чартърен на манекенката Борислава Йовчева. Това изказване, първо не е правилно, тъй като съгласно мен няма по какъв начин да дадеш чартърен благосъстоятелност, която е апортирана във компания, а той е апортирал тази къща във компания, в която шеф е самата Йовчева. И съучастник. Това е единият канал на заможните българи, които са се посочили по този начин... великодушни към манекенката Йовчева'', това съобщи основният редактор на уеб страницата за проверяваща публицистика ''Биволъ'' Атанас Чобанов в предаването на Асен Генов ''Контракоментар'', което се осъществя в интернет.

Чобанов изясни, че де факто Чаушев, въпреки и с доста по-голям дял във въпросната компания, се е отказал да я ръководи, а от това право се възползвала Борислава Йовчева, която е с миноритарен дял.

''Другият канал е магазинът на най-централната улица в Барселона, ''барселонското Шанз-Елизе'', на най-скъпото място... там е открит магазин, марката е Ермано Шервино, която е също много солена за джоба на елементарния българин или освен българин, а и испанец. В този магазин са налети още 1 750 000 евро. Т.е., компанията, която стопанисва магазина - подвига капитала на два пъти. Единият път с 1 млн. евро, вторият път със 750 000 евро. Кой внася парите? Самият Георги Йовчев, татко на манекенката, който е един електротехник... или водопроводчик. С почтен труд, надали може да изкара 500 000 евро, които е внесъл един път, а по-късно и 375 000 евро, които е внесъл повторно. Съдружникът във компанията с магазина е една офшорка от Кипър, ''Палмс ентърпрайсис'', посредством която следата отива към хора, които са доближени на Бойко Борисов - Йордан Христов и Иван Саздов'', съобщи още Чобанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР