''Аз няма да се изненадам ако се появи и нов

...
''Аз няма да се изненадам ако се появи и нов
Коментари Харесай

Експерт по медийно право: ВМРО са дълбоко заблудени

''Аз няма да се изненадам в случай че се появи и нов законопроект. Но и в този момент има виждани или невиждани законопроекти, които се занимават с дезинформацията. Поне три. С дезинформация се занимава Вежди Рашидов, това е негова обичана тематика. Той счита, че би трябвало да се противодейства, по опция, с наказателноправни средства. На второ място е законопроектът на Обединените патриоти — Вътрешна македонска революционна организация. И на трето място е законът за ограниченията при изключително състояние. Последният закон в тази част, която се отнася за дезинформацията, възпроизведе предлагането, което пристигна от Обединените патриоти'', това съобщи проф. Нели Огнянова, специалист по медийно право, в предаването ''Контракоментар'', осъществено в интернет от блогъра Асен Генов.

''Но рестриктивните мерки съгласно посочените начинания на Рашидов, на Обединените патриоти и в Закона за изключителното състояние не са от през днешния ден. Не са от 13-ти март, нито са от предишния месец. Работната група на Вътрешна македонска революционна организация, която се занимава с дезинформация, е от 2018 година, когато на хоризонта нямаше изключително състояние. Оттогава се приказва, че дезинформацията е огромна неволя, против която би трябвало да се активизират наказателноправни средства'', разяснява проф. Огнянова.

''Ето и хипотезата: ограниченията против дезинформацията не са реакция на пандемията (с изключение на настоящото допълнение за заразна болест), просто в този момент е подобаващ миг да бъдат признати от Народното събрание. За посочените законопроекти за изменение на Закона за радиото и малкия екран има разнообразни мотиви и аргументи. Има законопроект, който да отрази смяна в европейското законодателство. Това е в действителност основателна причина. Но като ограничения във връзка и по причина на изключителното състояние ни се показват и отпреди съществуващи хрумвания за усилване на контрола и увеличение на санкциите'', счита тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР