389 милиона лева - толкова струват общо четирите парламентарни вота

...
389 милиона лева - толкова струват общо четирите парламентарни вота
Коментари Харесай

4 парламентарни вота за 2 г. = 389 млн. лв.: Кои избори са били най-скъпи?


389 милиона лв. - толкоз костват общо четирите парламентарни вота през последните две години. Най-скъпи бяха изборите през ноември.

Цели 124 милиона лв. платихме за двата тура на вота 2 в 1 - за президент и парламент. За юлските избори страната задели 84 милиона лв..

Вотът на 4 април ни струваше 110 милиона, в тях бяха парите и за първите машини за гласоподаване.

Изборите през днешния ден ще ни излязат още близо 71 милиона лв.. Ето по какъв начин са разпределени парите на страната. Най-голям е делът на средствата, които Министерският съвет трансферира по бюджетите на общините. От тях близо 15 милиона са за заплати на членовете на секционните комисии.



Други малко повече от 14 милиона са заделени за логистиката. Отпечатването на бюлетините, както и провеждането на разяснителната акция на ЦИК коства 8,3 милиона лв..

Сметката за работата на Министерство на вътрешните работи е близо 13 милиона лв., външното ни министерство получи бюджет от 7,7 милиона лв. за вота отвън страната.

Избирателните описи се създават от ГРАО. Дирекцията получи милион и 400 000 лв. за тях. Междувременно Министерският съвет задели още пари по някои от перата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР