387 българи са станали жертви на трафик за първите 9

...
387 българи са станали жертви на трафик за първите 9
Коментари Харесай

Близо 400 българи - жертви на трафик от началото на 2019 г.

387 българи са станали жертви на трафик за първите 9 месеца на 2019 година Данните бяха обявени на конференция, проведена от Националната комисия за битка с трафика на хора във връзка Европейския ден за битка с трафика на хора.

Проф. Николай Проданов, зам.-министър на правораздаването и зам.-председател на Националната комисия, уточни, че съгласно последния отчет на Европейска комисия 20 532 мъже, дами и деца са били регистрирани като жертви на трафик на хора в Европейски Съюз в интервала 2015—2016 година

От българите, станали жертви на трафик, 258 са трафикирани за развратни дейности, 56 - за насилствен труд, а 51 от случаите са по отношение на бременни дами за продажба на новородено.

По данни на секретаря на Националната комисия за битка с трафика на хора Камелия Димитрова се следи спад на малолетните лица, станали жертва на трафик. Тя изясни, че затова напъните по предварителна защита на комисията са ориентирани по линия на трафик за полова и трудова употреба. По нейни думи през 2018 година са били обхванати над 30 000 души.
 Гръцко Неправителствени организации сигнализира за експлоатирани българчета в Солун
Гръцко Неправителствени организации сигнализира за експлоатирани българчета в Солун

Принуждават ги със закани да продават цигари и дрога

България е измежду страните в Европейския съюз, участващи в най-вече взаимни екипи за следствие на трафик на хора , а постигнатите резултати са високо оценени в разнообразни отчети и разбори на одобрени европейски организации като Европол и Евроджъст, посочи зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

От своя страна зам.-председателят на Държавната организация за протекция на детето Мариела Личева уточни, че предварителната защита на насилието и всички форми на употреба, корист и трафик на деца, както и оказването на отбрана, поддръжка и реинтеграция на жертвите са измежду водещите цели в държавната политика за протекция на детето.

Тя заяви, че за първото полугодие на тази година в Държавната организация за протекция на детето са били регистрирани 16 такива случая.

На конференцията стана ясно и че от началото на годината до октомври в приютите на Комисията отбрана са получили 18 души, от които трима мъже, 10 дами и пет деца, които са били настанени дружно с майките си.
 Децата, младите дами и хората с по-ниска интернет просвета са обект на трафик на хора
Децата, младите дами и хората с по-ниска интернет просвета са обект на трафик на хора

Ако сте в неволя в чужбина, потърсете полицията, даже да нямате документи, поучават от Комисията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР