380 заявления за електронен прием са подадени до обяд днес

...
380 заявления за електронен прием са подадени до обяд днес
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов: Над 380 са постъпилите заявления за прием в детските заведения в Благоевград

380 заявки за електронен банкет са подадени до обяд през днешния ден и единствено 8 на място в детските заведения. Това заяви кметът на Благоевград Илко Стоянов часове след стартирането на онлайн платформата за записване на деца в детски ясли и детски градини, оповестиха от пресцентъра на Общината

" Родителите всеобщо одобряват и откликват на електронния банкет, който подсигурява спазването на разпоредбите. Най-важно е да отбележим, че правилото " пръв по време, пръв по право " в тази ситуация не съществува, процесът за кандидатстване остава отворен до 10 април и всички заявки ще бъдат обсъждани самостоятелно. Идеята е посредством електронния банкет да се реализира оптималната бистрота и обективност, както и да се избегнат чакането и манипулирането на данни при приема на децата ", сподели Стоянов.

Във връзка с зародил механически проблем при пускане на платформата секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев увери жителите, че всяко едно заявление, подадено до 9.29 часа на 20 март тази година ще бъде тествано за неточни данни, а родителите персонално ще бъдат прозвънени един по един, с цел да са сигурни, че регистрацията им е вярно отразена в сървъра.

Директор " Образование " към Община Благоевград Симона Митова изрично съобщи, че нито едно дете няма да остане незаписано в детска градина и добави, че правилото за райониране се резервира.

Община Благоевград е иноватор и е първата в региона, която вкарва електронен банкет за кандидатстване в детски заведения.

Технически проблем в електронната платформа за банкет в детските заведения на територията на Благоевград тази заран сътвори краткотрайно стеснение за родителите, само че общинска администрация бързо реагира и в профил нередностите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР