380-километрово задръстване се образувало по магистрали в Холандия заради протест

...
380-километрово задръстване се образувало по магистрали в Холандия заради протест
Коментари Харесай

380-километрово задръстване блокира магистрали в Холандия

380-километрово запушване се образувало по автомагистрали в Холандия поради митинг на строителни служащи против ограниченията за понижаване на азотното замърсяване, които могат да обиден работните им места, оповестява Българска телеграфна агенция.
По данни на холандската работа по трафика тапите към Хага са дълги 380 км. Строителни служащи пристигнали с камиони, багери и кранове на митинга. Полицията издала възбрана за прииждането на още тежки машини на главното място на митинга, само че служащите траяли да идват проведено с други транспортни средства.
В доста страни бушуваха митинги против излъчванията на въглероден диоксид, които форсират климатичните промени, само че Холандия е изправена и пред демонстрации на хора от строителния и селскостопанския бранш. Те стачкуват против правосъдно решение от май, според което страната има прекомерно високи излъчвания на азот в нарушаване на европейските наставления.
Селското стопанство и строителството са най-големите замърсители на въздуха, само че мнозина считат, че двете промишлености незаслужено са упреквани за проблем, породен от цялото холандско общество.
По оферти на политици към 18 000 строителни плана в страната могат да бъдат спрени или да станат обект на по-стриктни правила в бъдеще, а някои животновъди може да получат дотации да се откажат от бизнеса си или да лимитират излъчванията на нездравословни газове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР