38 зрелостници от Средното училище с преподаване на немски език

...
38 зрелостници от Средното училище с преподаване на немски език
Коментари Харесай

38 ДВАНАЙСЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СУПНЕ „ФРИДРИХ ШИЛЕР“ ПОЛУЧИХА ДИПЛОМИ ЗА ВЛАДЕЕНЕ НА НЕМСКИ ЕЗИК 

38 зрелостници от Средното учебно заведение с преподаване на немски език „ Фридрих Шилер “ в Русе получиха своите дипломи за притежаване на немски. Това се случи на тържествена гала късно през вчерашния ден вечерта в зала „ Европа “ на Доходното здание. На събитието участваха заместител регионалният шеф Людмил Христов, заместник-кметът по комунални действия на Община Русе Магдалина Илиева, както и началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева.

„ Поздравления за свидетелствата, които получавате през днешния ден. Те са плод и премия за вашите дългогодишни труд и старания. Те са доказателство, че в Русе има младежи, които с възторг и предпочитание учат и желаят да се развиват. Тези езикови дипломи ще ви отворят вратата към един свят, който ще можете да видите по друг метод “, съобщи заместител регионалният шеф в обръщението си към учениците и означи, че се надява и има вяра, че те няма да одобряват тези свидетелства като еднопосочен билет за чужбина. „ Знаете, че ние тук като общество разчитаме точно на вас, с цел да можем да градим една по-добра България, в която всички ние ще живеем пълноценно. Разчитаме на вас да се върнете и да приложите опита, който сте събрали на открито, положителните практики, които сте видели и дружно да тръгнем по пътя на едно по-добро бъдеще. Пътувайте, опознавайте света, създавайте задгранични другарства, само че знайте, че вашето място е тук и имам вяра, че будни хора като вас, които имат предпочитание да се допрян до непознатото ще намерят метод точно тук да се развият и създадат кариера “, добави още Христов. Заместник регионалният шеф благодари и на учителите за ентусиазма, с който способстват за основаването на сполучливи хора. „ Продължавайте да давате парченце от вас във всеки един собствен възпитаник “, сподели той и също по този начин прикани родителите постоянно да бъдат до децата си, както и да се гордеят с техните триумфи.

От своя страна шефът на учебното заведение Искра Иванова показа, че няма по-хубаво възприятие за всеки учител от това да види, че ученикът е надминал своя преподавател. „ Нашето учебно заведение и нашият град са вашият дом “, сподели още тя и припомниимената на тримата учители, с помощта на коитоучениците са минали сполучливо през изпита. Става дума за Есим Яхя-Юсеин, Ирина Няголова иАлбена Николова.

„ Много съм щастлива, че виждам, че към момента има доста будни деца в този град. Никога не забравяйте учебното заведение, от което сте тръгнали. Допринасяйте за неговото благополучие и носете родния град в сърцето си “, показа заместник-кметът Магдалина Илиева в обръщението си към учениците. Тя също означи, че немската гимназия и немската езикова тапия дават доста нови благоприятни условия. „ Поздравления за преодоляното предизвикателство. Предстоят ви още доста такива, само че имайте самочувствието за идващите стъпала “, добави още тя и връчи приветствен адрес от името на кмета Пенчо Милков. В написаното от него се показва признателност за труда, старанието и всеотдайността, които влагат управлението и учителите.

По думите на доктор Росица Георгиева основни за триумфа на учениците са трудът, желанието, вложените сили и възторг от страна на учители и възпитаници. „ Без учителите и техните големи сърца, без труда им и ежедневните грижи всичко това нямаше да съществува “, сподели още тя. „ Дерзайте и мечтайте! Вземайте с цялостни шепи от провокациите на живота и с помощта на вашите познания, умения и креативност превръщайте всичко научено в триумф “, пожела доктор Георгиева на учениците.

Програмата включваше голям брой модерни музикални осъществявания, а също и нации, както и рап танци. Беше показана и къса комедийна пиеса, описваща по какъв начин минава един изпит по немски език.

Дипломата по немски език второ равнище дава отговор на стандартите В2/С1 от Общоевропйеската езикова рамка. Тя служи като доказателство дружно с други условия за приемане във висши образователно заведения в Германия. Често пъти се приема като документ за преподаване на непознати езици и се признава от доста работодатели както в страната, по този начин и в чужбина. На процедура 50% от всички завършващи 12 клас в гимназията получиха сходна тапия. 63% от тях или 24 възпитаници са получили равнище C1.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР