38-те питбула от Арената на смъртта в Пловдив , които

...
38-те питбула от Арената на смъртта в Пловдив , които
Коментари Харесай

Умъртвиха питбулите от Арената на смъртта в Пловдив, били негодни за осиновяване

38-те питбула от Арената на гибелта в Пловдив, които бяха конфискувани след акция на полицията през 2016 година, са били умъртвени. През октомври предходната година сътрудници на БАБХ, чиято благосъстоятелност към оня миг са били животните, са пристигнали в Оперативна програма " Зооветеринарен комплекс ", където близо 4 години полагаха грижи за тях.

Припомняме, че 50 питбули бяха избавени при акция на Криминална полиция, при разкриването на сцена за кучешки боеве на ул. " Георги Бенев " в Пловдив през 2016 година. В някогашна фабрика за хотелско съоръжение, благосъстоятелност на някогашния служител на реда Иван Иванов, ченгетата се натъкнали на същинска плантация за кучета-бойци.

Всички кучета бяха откарани в общинското дружество, само че доста от тях починаха от разнообразни заболявания.

Със профилиран превоз питбулите са били конфискувани и откарани в пункт на Агенцията по храните.

„ В края на 2020 година предадохме животните на притежателя им – БАБХ. С наш превоз, те бяха откарани отвън Пловдив, в несъмнено звено на Агенцията. От тогава нямаме информация за животните”, съобщи пред наш кореспондент шефът на кучешкия подслон в Пловдив Георги Божев. Той разяснява още, че обстановката е била извънредно деликатна и първа по рода си в страната.

Дни преди да бъдат изведени от приюта, петчленна комисия е заседавала по отношение на проблема. По време на срещата са взели участие специалисти от БАБХ, представител на неправителствена организация, етолог и кинолог, както и представител на Зооветеринарния комплекс.

Тяхното мнение е било, че животните не са подобаващи за осиновяване или социализиране, и предлага евтаназия. Това обявиха от Агенцията по сигурност на храните пред trafficnews.bg.

Животните са проявявали експанзия към кучета и други животни. Не са били социализирани, което е водело до заплаха за живота и здравето на човек.

Арената на гибелта в някогашна фабрика за хотелско съоръжение на улица " Георги Бенев " още веднъж бе атакувана 4 години по-късно. Полиция и Агенция по храните влязоха в парцела на някогашния служител на реда при започване на декември. Срещу него е подаден сигнал, че развъжда питбули за противозаконни боеве. По време на инспекцията във фабриката и във външното пространство към нея са открити 37 кучета – питбули и смесени породи.

По време на инспекцията в парцела на улица „ Георги Бенев”, Иванов е показал редица документи. Иван Иванов показал декларация, че е постоянен член на „ Спортинг догс България” / Sporting Dogs Bulgaria/. Същият е платил такса на 15 кучета, които са имунизирани, обезпаразитени вътрешно и външно и имат нужните паспорти. Бившият служител на реда дал и документ от интернационалната организация за развъждане на кучета.

Предстои да разберем дали Иван Иванов ще бъде измамен под отговорност и защо деяние или безучастие от негова страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР