38 процента от германците биха желали канцлерката Ангела Меркел да

...
38 процента от германците биха желали канцлерката Ангела Меркел да
Коментари Харесай

38% от германците искат Меркел да се оттегли преди следващите избори

38 % от германците биха желали канцлерката Ангела Меркел да бъде заменена отпред на държавното управление още преди приключване на мандата й през 2021 година, съобщи ДПА.

Според изследването на социологическата организация ЮГов, поръчано от ДПА и оповестено през днешния ден, 43 на 100 обаче считат, че тя би трябвало да остане на поста си до идващите парламентарни избори, които би трябвало да се състоят след по-малко от 3 година, а 18 на 100 не са изразили мнение по въпроса. За предварително отдръпване на Меркел са се изказали най-вече последователи на деснопопулистката партия " Алтернатива за Германия " - 78 на 100 от тях, предава Българска телеграфна агенция.

Меркел сдаде председателството на своята партия - Християндемократическия съюз при започване на декември след 18 година отпред на ХДС. Тя бе заменена от генералния секретар на партията Анегрет Крамп-Каренбауер. На конгреса Меркел сподели, че би желала да изкара мандата си като канцлер до края.

ДПА отбелязва, че Меркел може да бъде заменена единствено в случай че настъпи смяна в ръководещата коалиция - в случай че да вземем за пример социалдемократите я изоставен, или в случай че се стигне до предварителни избори след загуба на избор на доверие в канцлера в Бундестага.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР