38% от придвижването в София е от и до работните

...
38% от придвижването в София е от и до работните
Коментари Харесай

Основният генератор на трафик в София е придвижването от и до работa

38% от напредването в София е от и до работните места, което прави офис зоните главен генератор на трафик в София, демонстрира разбор на " Визия за София ", показан на обществена полемика. Изводът, който вършат специалистите от " Визия за София " е, че разреждането на пиковата натовареност в столицата е допустимо посредством целенасочени транспортни политики на фирмите за по-малко авто трафик. От основно значение за ефикасното дълготрайно обмисляне на града са качествените данни, които би трябвало да се набират посредством регулярни проучвания на трафика и локализацията на капиталовите планове.

„ Картата на локациите на бизнеса от последните години следва бул. " Цариградско шосе " и бул. " България ". Въпреки метрото, не се развива централната зона към бул. Тодор Александров, и в северните региони на града, също няма огромни бизнес здания ", разяснява Здравко Здравков, основен проектант на Столична община. Той изясни, че с общинското дружество " Софпроект " се работи по функционален разбор на града. " След деликатен разбор би трябвало да създадем принадлежности за стимулиране на основаването на същински многофункционални зони, както и за мултифункционалност освен на зоните, само че и отвесно - на постройките. ", сподели още Здравков.

Като представител на един от огромните работодатели Юлиян Милев от Telus International Europe описа за опита на неговата компания с офиси на разнообразни местоположения. Освен налично местонахождение и комфортен достъп, основното при избор на място за инвестиция или наем е местоположението да е фактор за привличане и задържане на подобаващи чиновници.

Той показа опита на компанията, която регулярно търси младежи, че желанието за работно място е то да е наоколо до университети. Само шест месеца след промяната на офиса с по-централна локация - Telus реалокираха офиса си от " Бизнес Парк София " на пл. " Македония ", компанията е записала двойно понижаване на текучеството на хора. Като част от дълготрайната политика на Telus е за стимулиране на използването на градски превоз от страна на чиновниците.

Заместник-кметът по превоза Евгени Крусев също трансферира част от отговорността към бизнеса. Според него мисленето за достъпността стартира от стадия на планиране на всяка постройка и са нужни доста предварителни разбори от страна на бизнеса преди реализация на инвестицията, както и стимулиране на устойчивите способи за напредване по-късно.

Като ръководител на Асоциацията на притежателите на бизнес здания, Таня Косева-Бошова уточни, че се вършат доста вложения в паркоместа, даже и в душове и кабини за преобличане за колоездачите, само че метрото е водещ фактор и сега няма вложител, който би избрал регион, надалеч от планувана спирка на метрото.

Според Виктор Чаушев от съдружие " Градски превоз и инфраструктура " вложенията в по-добра подвижност би трябвало да са сложни, само че първо би трябвало да се основат такива транспортни връзки, които могат да " смъкват " доста огромен брой хора от персоналните коли. Според него, времето за идване е по-важно от комфорта на напредване и това може да е факторът, който да помогне на градския превоз да стане главно средство за напредване в София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР