38% от , а над 60% са готови да си

...
38% от , а над 60% са готови да си
Коментари Харесай

Янка Такева: 38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се ваксинират

38% от, а над 60% са подготвени да си създадат антигенен тест, с цел да се види какво е здравословното им положение и дали са прекарали ковид.
Това заяви пред Българска национална телевизия, ръководител на Синдиката на българските учители. Синдикатът на българските учители има и фонд " Не си самичък в COVID-19 ", който изплаща парични помощи на сътрудниците, тъй че е извънредно належащо да се организират антигенни проби и имунизиране, добави Такева.
 Богдан Кирилов: Масовото имунизиране у нас стартира през април - май Богдан Кирилов: Масовото имунизиране у нас стартира през април - май
Към месеците април - май се чака на пазара да има четири утвърдени ваксини против COVID-19 и тогава да стартира всеобщото ваксиниране на...
Със здравния министър и основния държавен контрольор уточнихме по какъв начин и по какъв метод ще се прави логистиката за всеобщото тестване и имунизирането. Ще се направи връзка сред РЗИ-тата и Регионалните ръководства на образованието по райони, изясни Такева.
Работата на учителите е извънредно стресова, имаме над 4000 учители с ТЕЛК-ове, тъй че съгласно мен, е целесъобразно да се имунизират, сподели Такева. На срещата със здравния министър Ангелов ние уточнихме, че на 4 февруари в клас ще влязат учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас. Учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас на учебно заведение от 4 февруари, окончателното решение - до седмица. Днес обаче аз ще направя предложение децата от 5-и и 6-и клас да влязат в клас най-малко за две седмици, добави Янка Такева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР