38-годишният Слави С. бе осъден на 8 месеца лишаване от

...
38-годишният Слави С. бе осъден на 8 месеца лишаване от
Коментари Харесай

8 месеца затвор за шофьор от градския транспорт, прегазил жена във Варна

38-годишният Слави С. бе наказан на 8 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване било отсрочено с изпитателен период от 3 години. С присъдата състав на Варненския областен съд лишил подсъдимия водач от „ Градски превоз “ – Варна, и от право да ръководи МПС за период от 8 месеца. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. 
Наказанието на 38-годишния обвиняем, който призна виновността си за породената гибел по несъобразителност на 81-годишна пътничка, бе несъмнено при изискванията на кратко правосъдно разследване. Присъдата предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Инцидентът, при който потърпевша старата пътничка в рейса, движещ се по линия №20, станал на 19 март 2018 година На спирка „ Мургаш “ в посока кв. „ Владиславово “ подсъдимият Слави С. завил леко наляво, вследствие на което след прекъсването предната и задната част на съчленения рейс останали под лек ъгъл.
Този ъгъл пречел на видимостта на лидера. Така той не видял слизащата от третата врата стара пътничка, която си пособия с бастун. Затворил вратите на рейса. Крилото на вратата избутало слизащата 81-годишна жена изотзад, тя изгубила равновесие и паднала по лице върху пътното платно. Шофьорът потеглил и гумите минали през десния и част от левия крайник на старата пътничка. Въпреки оказаната здравна помощ дамата умряла няколко часа по-късно в болничното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР