38-годишният електромонтьор в Електроенергиен системен оператор“ ЕАД Йордан Терзийски и

...
38-годишният електромонтьор в Електроенергиен системен оператор“ ЕАД Йордан Терзийски и
Коментари Харесай

Осъдиха двама електромонтьори, манипулирали електромери по поръчка във Варна

38-годишният електромонтьор в „ Електроенергиен систематичен оператор “ ЕАД Йордан Терзийски и сътрудника му 46-годишният Тодор Керанов получиха санкции по 7 месеца отнемане от независимост с 3- годишен изпитателен период, откакто са признали виновността си по
обвиняването на Районната прокуратура във Варна - опит да манипулират електромер, който да не регистрира действително потребената електрическа сила, което е закононарушение по член 234в, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено в съучастничество.

Двамата подсъдими, които са с чисто правосъдно минало, сключили съглашение с обвиняването, което през днешния ден е било утвърдено от състав на Варненския областен съд. Освен условните им санкции всеки от тях би трябвало да заплати и санкция в размер на 1500 лв..
Двамата се познавали от работата си като електромонтьори в „ Електроенергиен систематичен оператор “ ЕАД. Покрай ремонтите на въздушни и кабелни електропроводи високо напрежение те решили, че могат да манипулират по поръчка електромери.
Така на 22 март 2016 година Тодор се обадил на сътрудника си Йордан да отидат и да „ оправят един електромер “. Незаконната активност правили и различен път. В момента, в който Йордан отворил капака на електрическо табло и приготвил устройството за операция, реагирала сигнално-охранителната техника. На мястото
пристигнали охранители от наетата от „ Енерго про “ охранителна компания, които подали сигнал в полицията.
Претърсен бил автомобилът на Тодор и жилищата им. Иззети са саморъчно направено устройство за настройване на електромер, платки, преносим компютър и друга техника и кабели за незаконната активност.

Одобреното от Варненския областен съд съглашение е със мощ на
присъда и не предстои на обжалване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР