38-годишната Клеър Уилкинсън от Бризбейн е сляпа, остана без коса,

...
38-годишната Клеър Уилкинсън от Бризбейн е сляпа, остана без коса,
Коментари Харесай

Майка сложи контактна леща и след 30 минути ослепя, парализира се и косата й опада, причината е смразяваща!

38-годишната Клеър Уилкинсън от Бризбейн е сляпа, остана без коса, а тялото й бе парализирано, откакто тя махна контактната си леща, на която е имало паразит. Акантамоба се развива от дамата за десетилетие, а лекарите настояват, че това е просто конюктивит, написа „ Дейли мейл ”. Мъчението на Клеър стартира през февруари 2007 година. Тя, както нормално е носела леща заран, половин час по-късно обаче е почувствала остра болежка в лявото си око. Лекарите я диагностицирали с конюктивит, само че същата вечер дамата почувствала нещо, което се разбърква в очите й. Когато разкрили паразита на Клеър, тя получила шестцифрена сума от производителя на лещите като отплата.

За да убие паразитът, който към този момент е изял роговицата на оптичния нерв на дамата, лекарят й е предписал капки, които би трябвало да се употребяват на всеки 15 минути в продължение на седем седмици. Те обаче единствено предизвикали язви на лявото око. Освен това, преди интервенцията тя е получила удар, след което е трябвало да се научи да върви още веднъж. После пък последвала несполучлива трансплантация на роговицата. Сега Клеър неможе да излезе сама, постоянно носи слънчеви очила и краката й са толкоз подути, че не може да стане от леглото.

„ Бях в такава мъка, че желаех да умра. Мислех, че отражението от стъклените чаши раздира очите ми, усещах по какъв начин паразитите се будеха”, споделя Клеър.

В Австралия за Клеър няма място за по-нататъчно лекуване, тъй че тя възнамерява да емигрира във Англия след 4 години, когато щерка й приключи учебно заведение. В Лондон има международно известна болница за очни заболявания – Moorfirlds, където може да съумеят да оказват помощ на Клеър.


Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР