38-годишна родилка, която вчера е станала майка на близнаци в

...
38-годишна родилка, която вчера е станала майка на близнаци в
Коментари Харесай

Зов за помощ: 38-годишна родилка, станала майка на близнаци, има нужда от кръв

38-годишна родилка, която през вчерашния ден е станала майка на близнаци в МБАЛ-Силистра, има потребност незабавно от кръводарители.

 След 20 дни битка и десетки кръводарители: Спасиха живота на родилката Стела Виж още

От Отделението по трансфузионна хематология в лечебното заведение приканиха всички, които могат, да дарят. Завеждащата отделението доктор Антоанета Панайотова изясни, че родилката се нуждае от кръв нулева група с негативен резус фактор. 

По думите на доктор Панайотова през предходната годината хората, дарили кръв в отделението, са към 2000, като единствено 15 от тях са създали това по лична самодейност. Останалите са били близки и родственици на нуждаещи се пациенти.

Близките на 38-годишната жена също приканиха в обществените мрежи за донори, като е оставен и телефон за връзка. Кръв може да подари всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години. Мъжете могат да подаряват 5 пъти в една календарна година, а дамите 4 пъти, като интервалът сред две кръводарявания е не по-малък от два месеца.



В края на септември десетки положителни българи подариха кръв за спасяването на живота на родилката Стела Георгиева от Търговище, която отключи смъртоносния ДИК синдром (състояние, при което кръвта на пациента не може да се съсирва - бел.ред). 

След повече от 20 денонощия борба за живота на младата жена, реаниматорите от лечебните заведения в Търговище и Варна съумяха да я спасят и в края на октомври Стела се прибра при новороденото си детенце. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР