38-годишна жена, изтеглила пари от чужда дебитна карта, е осъдена

...
38-годишна жена, изтеглила пари от чужда дебитна карта, е осъдена
Коментари Харесай

Условна присъда и глоба за жена, теглила пари от чужда дебитна карта

38-годишна жена, изтеглила пари от непозната дебитна карта, е наказана по обвиняване на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Делото е прегледано по реда на кратко правосъдно разследване при което подсъдимата се признава за отговорна и приема за правилни обстоятелствата изложени в обвинителният акт. Наложено и е наказване от една година и четири месеца отнемане от независимост, което е отсрочено с изпитателен период от три години и санкция в размер на 330 лв..

Десислава И. е наказана за това, че за времето от 23.09.2016 година до 26.09.2016г. в гр. Габрово и гр. Велико Търново, действайки при изискванията на продължавано закононарушение, употребила платежен инструмент – дебитна карта, без единодушието на титуляря, като направила четири сполучливи транзакции на обща стойност 330 лева, една несполучлива транзакция и три информации баланс.

През лятото на 2016 година Десислава И. останала без работа и нямала никакви приходи, от които да прехранва себе си и малолетния си наследник. По това време инцидентно срещнала в гр. Габрово своя позната, на която се оплакала, че няма никакви пари и дамата й дала седем лв..

Обвиняемата почнала да върви съвсем всеки ден в дома на позната си, където си говорили и пиели кафе. На 23.09.2016 година потърпевшата излизала да пазари и когато се прибрала, видяла, че пред дома й я чака обвинената. Двете дружно влезнали в жилището.

Пострадалата оставила покупките на масата, а до тях и портмонето си, в което била дебитната й карта и ПИН кода за нея. Докато домакинята правила кафе, обвинената отворила портмонето й и взела от там дебитната карта с ПИН-кода. Малко по-късно си тръгнала. Още същия ден изтеглила на два пъти по 50 лв., на идващия ден във В. Търново направила още две транзакции.

По-късно в Габрово още веднъж употребила дебитната карта, като направила несполучлива транзакция, а по-късно изхвърлила картата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР