38-годишна жена и 10-годишният й син са първите заразени с

...
38-годишна жена и 10-годишният й син са първите заразени с
Коментари Харесай

Ужасът от коронавируса тресе Солун ВИДЕО

38-годишна жена и 10-годишният й наследник са първите инфектирани с ковид в Солун. Двамата са настанени в локална болница, а градът се настройва за справяне със болестта, осведоми в репортаж Нова телевизия.

Хората се презапасяват с артикули, появиха се фотоси на изпразнени лавици по магазините. Повечето поданици на града съблюдават рекомендациите да се заобикалят публични места, само че има и такива, за които това е просто следващият вирус.

Единици са хората с защитни маски, а градският превоз се употребява от стотици. Пред един от огромните хранителни магазини екипът среща Леонидас, съгласно който опасността от ковид е пресилена.

Китайската чума захапа и Нидерландия

„ Не имам вяра на всичко, което се споделя, само че би трябвало да си деликатен, тъй като не трябва да се играе със здравето. Знам въпреки всичко, че има много хора които са под наблюдаване, само че лекарите са доста кадърни в Солун и по тази причина не се тормозя. Засега съм спокоен, тъй като доста деликатно се съблюдават карантинните условия. Няма от какво да се страхувам”, сподели той.

Не и съгласно Ник. Екипът на малкия екран го среща на площад „ Аристотел”. Младият фотограф отбелязва, че на открито хората са доста по-малко спрямо други дни. „ Обикновено, тук има доста хора, само че в този момент след цялата тази нервност към вируса, хората избират да си стоят у дома. Да, в този момент още няма доста хора с маски, само че в случай че дойдете тук след няколко дни, ще е доста по-различно”, разяснява той.

Официално: СЗО с голяма паника разгласи най-лошата вест за ковид

Умерените оптимисти са на мнение, че положителната персонална хигиена умерено може да победи вируса и нервността по него. „ Това е единствено вирус като всеки различен, просто би трябвало да си поддържаш ръцете чисти и да не се събираш с доста хора на едно място. Аз съм бременна. Какво? Да се затворя и да заживея като в балон ли?”, разяснява тя.

В заведенията има хора, само че кафетата не се пръскат по шевовете. Магазините се радват на съществени обороти. Най-много се продават спагети, мляко, захар, вода, а аптеките едвам смогват с маски и антибактериални гелове.

Началното учебно заведение, в което учи болното от ковид 10-годишно дете ще бъде затворено в идващите две седмици. Момчето е наследник на първата жена, диагностицирана с заболяването в Солун.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР