38-годишен бразилец с изненада установи, че е роден с три

...
38-годишен бразилец с изненада установи, че е роден с три
Коментари Харесай

Мъж живее с 3 бъбрека цели 38 години, изуми лекарите

38-годишен бразилец с изненада откри, че е роден с три бъбрека, откакто получи резултатите от скенер, изработен във връзка със мощни гръбначни болки. Неговият случай е разказан в детайли в The New England Journal of Medicine, инфирмира obekti.bg.

Левият бъбрек на мъжа е естествен, до момента в който вдясно се виждат два слели се органа.

Уретерът – тръбите в тялото, които придвижват урината от бъбреците към пикочния мехур – от левия бъбрек се свързва с уретера с левия бъбрек от двойката на входа към мехура. Същевременно уретерът на десния бъбрек влиза в мехура от дясната страна.

„ Никога до момента не бяхме виждали сходно нещо – разяснява доктор Ренато Форесто, един от участниците в проучването. – Изненадата бе голяма. Същевременно имахме съществени опасения дали всичко е наред със здравето на пациента.

Колкото и необичайно да наподобява, положението не се отразява негативно на здравето на мъжа. Кръвните проби демонстрират, че бъбреците работят обикновено и цялостното му здравословно положение (с изключение на болките в гърба, които са вследствие от дискова херния) е положително.

„ Неговата бъбречна функция… бе изцяло естествена “, добавя доктор Форесто. Според лекарите необикновеното му положение най-вероятно е зародило по време на ембрионалното развиване, когато примитивните и сходни на бъбреци структури се разделят на две. Въпреки че е извънредно рядко, сходно положение е било документирано няколко пъти преди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР