38 души, сред които 22-ма мъже, 8 жени и 8

...
38 души, сред които 22-ма мъже, 8 жени и 8
Коментари Харесай

АКЦИЯ: Граничари спасиха 38 мигранти на лодка край Каварна


38 души, измежду които 22-ма мъже, 8 дами и 8 деца, от които едно е бебе, представящи се за сирийци и афганистанци, бяха безвредно доведени до българския бряг от представители на Гранична полиция рано тази заран при комплицирана интервенция в Черно море, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В 6:25 часа посредством Информационната система за наблюдаване „ Синя граница “ е видян обект в региона източно от нос Шабла, движещ се в посока към границата с Румъния.

Операторите са създали опит да се свържат с плавателния съд, само че отговор не е получен.

Незабавно натам е ориентиран гранично-полицейски транспортен съд и е изпратен транспортен съд от ГПУ-Каварна по брега за наблюдаване.

В 10 часа гранично-полицейският транспортен съд е достигнал до лодката и проверяваща група се е трансферирала на борда, като там са открити 38 непознати жители, представящи се за сирийци и афганистанци.

Поради неприятните метеорологични условия /силно вълнение/ и неспособност за прекачване на хората от лодката на граничния транспортен съд, граничарите са останали на борда, с цел да обезпечат сигурността на мигранитите по време на прехода до пристанище Каварна.

По време на интервенцията е поддържана връзка с Румънската брегова защита по отношение на провежданата сега Многоцелева морска интервенция „ Черно море 2022 “ в румънски и български води, координирана от Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР