38 души, сред които 22-ма мъже, 8 жени и 8 ...

38 души, сред които 22-ма мъже, 8 жени и 8

Заловиха 38 мигранти край Шабла, сред тях 8 деца и бебе

38 души, измежду които 22-ма мъже, 8 дами и 8 деца, от които едно е кърмаче, представящи се за сирийци и афганистанци, бяха безвредно доведени до българския бряг от представители на “Гранична полиция ” рано тази заран при комплицирана интервенция в Черно море.

В 6:25 часа посредством Информационната система за наблюдаване „ Синя граница “ е видян обект в региона източно от нос Шабла, движещ се в посока към границата с Румъния. Операторите са създали опит да се свържат с плавателния съд, само че отговор не е получен, оповестява в.

Незабавно натам е ориентиран гранично-полицейски транспортен съд и е изпратен ГКН от ГПУ-Каварна по брега за наблюдаване. В 10 часа гранично-полицейският транспортен съд е достигнал до лодката и проверяваща група се е трансферирала на борда. Там са открити 38 непознати жители, представящи се за сирийци и афганистанци. Поради мощното неспокойствие и невъзможността за прекачване на хората от лодката на граничния транспортен съд, граничарите са останали на борда, с цел да обезпечат сигурността на мигранитите по време на прехода до пристанище Каварна.

По време на интервенцията е поддържана връзка с Румънската брегова защита по отношение на провежданата сега Многоцелева морска интервенция „ Черно море 2022 “ в румънски и български води, координирана от Европейската организация за гранична и брегова защита “Фронтекс ”

Източник: clubz.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg