38 български производители са изнесли 153 различни продукта през 2020

...
38 български производители са изнесли 153 различни продукта през 2020
Коментари Харесай

Износ за близо 48 млн. лв. на български производители с подкрепата на Лидл България

38 български производители са изнесли 153 разнообразни продукта през 2020 година в 24 европейски страни, което демонстрира наклонност както за увеличение на броя на изнасяните продукти – над 30 повече, по отношение на 2019 година, по този начин и на броя на страните, в които се изнася. Италия и Испания са новите страни, в които влизат български артикули през 2020 година Показателен е и типа на продуктите, които пробиват на тези високо конкурентни пазари – това са новаторски продукти като чипс от кафяв ориз и сушени плодове в шоколадова глазура в Испания и био вафли от кафяв ориз в Италия.


Румъния резервира първото си място в топ 5 на страните, в които българските производители изнасят – над 40% от износа и над 19 млн. лева оборот. Гърция измества Германия от второто място с 9,6 млн. лева, а осъществените артикули в Германия са на стойност близо 5 млн. лева Сърбия влиза на четвърто място като пазар за български артикули през 2020 с 3,6 млн. лева, а Унгария си резервира петата позиция в топ класацията с 2,3 млн. лева
 60 продукта с до 30% понижение през месец март в Lidl 60 продукта с до 30% понижение през месец март в Lidl
Изгодното извършване на покупки с „ Lidl цена “ продължава през целия месец март с нова промоционална оферта – до 30% отстъпка на...
Сред най-изнасяните български артикули са разнообразни типове самун, сурови барчета, олио, бутер тесто и други Своеобразен пробив в европейската мрежа на Lidl прави дългогодишният сътрудник на веригата „ Тандем Попово “ с новите си артикули – премиално говеждо месо от породата Black Angus и аржентинско пасищно – бургери и стекове. Само за интервала юли-декември 2020 година е осъществен експорт на стойност близо 4 млн. лева на общо 4 пазара - Румъния, Унгария, Словакия и Гърция.
Пример за сполучлив първокачествен роден артикул са и сушените плодове в шоколадова глазура на „ Виктория Нутс “, осъществили оборот от 1,2 млн. лева в 18 европейски страни като част от предложенията на веригата за Коледа под личната марка Deluxe.
Възможностите са експорт, които българските производители получават, с помощта на партньорството си с Лидл България, разкриват ясно резултата, който компанията стабилно оказва върху българската стопанска система. Според данните от „ Ефектът Lidl ” единствено за 2019 година българските производители са осъществили оборот от близо 390 млн. лева през българската и интернационалната мрежа на Lidl като тези числа нарастват с всяка минала година.
 
 Lidl с признанието „ Препоръчан шеф “ за 2020 Lidl с признанието „ Препоръчан шеф “ за 2020
Лидл България получи удостоверението „ Препоръчан шеф “ за 2020 – една от най-предизвикателните години пред биз...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР