38,3% от българите не одобряват оттеглянето на министрите на ИТН

...
38,3% от българите не одобряват оттеглянето на министрите на ИТН
Коментари Харесай

38% от българите смятат, че напускането на ИТН е изнудване -

38,3% от българите не утвърждават отдръпването на министрите на Има Такъв Народ от Слави Трифонов и считат, че това е опит за изнудване и за дестабилизация.

Това показва експресно социологическо допитване на  " Алфа рисърч ", направо за предаването " Референдум " на Българска национална телевизия.

32.6% от респондентите изцяло утвърждават излизането на Има Такъв Народ от обединението, а 28,7% считат, че проблеми има, само че би трябвало да се търси компромис за продължение живота на кабинета.

Най-силна поддръжка има решението на Трифонов измежду продължаващите да поддържат Има Такъв Народ: 88% „ за " - против 12% „ срещу ". По към 40 на 100 от гласоподавателите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " също са на мнение, че е належащо да се постави завършек на актуалното държавно управление.

Привържениците на останалите три ръководещи партии са отрицателни към развалянето на обединението, само че в друга степен – 47% от симпатизантите на Демократична България, 60% от тези на Българска социалистическа партия и 79% от сегашните поддръжници на Политическа партия.

53.3% от интервюираните не считат, че е допустимо да се сформира ново държавно управление в границите на сегашния парламент - против 41.6%, които са на противоположното мнение.



Според 32.2% от запитаните е най-добре държавното управление да подаде оставка допустимо най-бързо. 24.3% считат, че то би трябвало да се задържи най-малко до есента.



Анкетираните са сложили ниски оценки за работата на седемте парламентарно показани партии. 


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР