38,1 млн.лв. е макрорамката и включва важни проекти за всички

...
38,1 млн.лв. е макрорамката и включва важни проекти за всички
Коментари Харесай

Созопол прие рекордния си бюджет, само двама от опозицията се въздържаха

38,1 млн.лв. е макрорамката и включва значими планове за всички обитаеми места

Общинският съвет на Созопол съвсем единомислещо одобри бюджета за 2024 година. На днешната сесия съветниците гласоподаваха финансовата рамка, която е на стойност 38,1 млн. лева Само двама съветници се въздържаха. Това са някогашният ръководител на Общинския съвет Георги Пинелов и колежката му от Политическа партия " ИТН " Диана Ефтимова. Третият от групата им - Желязко Желязков поддържа бюджета на администрацията на кмета Тихомир Янакиев.

Макрорамката е с рекордна стойност. Акцент още веднъж е финансовата стратегия, която е близо 6 млн. лева

Кметът Янакиев изясни пред Флагман, че бюджетът е повишен по отношение на миналогодишния освен в частта на локални действия, само че и държавно делегирани такива предвид на увеличените прехвърляния от държавния бюджет към общините.



" Акцентираме една съществена част от нея в планиране - на канализационната система на с. Атия, продължаваме тази в с. Росен и пречиствателната станция там. Нов обект е планът за канализация в с. Зидарово. Всички тези действия са стратегически. Хората имат право в обитаемоте им места да има канализация, да пият естествена вода и ние сме длъжни да изградим плановете, с цел да може по-късно да се финансират и изградят. Това ще става първо в по-големите обитаеми места, а след това и в по-малките. Обмисляме също планиране на връзка на дериватите в с. Присад с бент. Ясна поляна поради проблемите с водоснабдяването ", сподели градоначалникът.

В идващ интервал всички обитаеми места, които разчитат на лични водоизточници, да бъдат свързани с централната водопреносна система, с цел да не се тормозят хората, че в някакъв миг през лятото ще останат без питейна вода, добави Янакиев. Заради климатичните промени тези местни източници могат да бъдат компрометирани, точно по тази причина администрацията желае да обезпечи различна опция за снабдяване на вода към обитаемоте места.

В финансовата стратегия е заложен и ремонтът на значима пътна права - сред с. Зидарово и разклона за с. Вършило.

" Тази година ще довършим и ул. „ Виа Понтика ”. Избрахме да създадем и главен ремонт на един от парковете в Созопол, който също ще завърши в този интервал - така наречен „ магарешки площад ”. Сумата е близо 1 млн.лв., като в нея е включено всичко от А до Я, в това число и капково напояване. Стараем се да влагаме в неща, които да имат добавена стойност и да вършат съответното обитаемо място по-атрактивно за живеене. Ние би трябвало да способстваме за по-добрата инфраструктура ", изясни още кметът Янакиев.

Кои са останалите стратегически обекти, включени в Бюджет 2024 - очаквайте по-късно във Флагман.бг!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР