38 000 лева събраха младежите от доброволческата организация Делфините във

...
38 000 лева събраха младежите от доброволческата организация Делфините във
Коментари Харесай

Близо 40000 лв. събра младежката организация Делфините за деца в нужда

38 000 лв. събраха младежите от доброволческата организация " Делфините " във Варна. Парите са от благотворителната продажба на ръчно направени от самите тях коледни картички. Тази година варненските възпитаници приобщиха към идеята си донори от цялата страна. Средствата са за децата с увреждания, които живеят в центровете за настаняване от фамилен вид във Варна.

Варна

С парите от благотворителната акция ще бъдат купени уреди за рехабилитация, по този начин нужни за децата с увреждания.
Антоанета Попхлебарова, началник на Младежката доброволческа организация " Делфините ": Имат потребност от специфични столове, лечебни, от лечебни кушетки, от забавни сензорни уреди. Така че ще купим с тази сума напълно единствено това.
Вече 13 години младежите от доброволческата организация работят за разнообразни дела и оказват помощ на възрастни и деца, които се нуждаят от поддръжка.
Йоана Илиева, президент на " Делфините ": Ние сме ходили в центровете, работили сме с част от децата и знаем тъкмо от какво имат потребност, и за нас е доста значимо да им помогнем.Калина Карагьоз, PR на " Делфините ": Миналата година през лятото организирахме фестивал, който отиде още веднъж за децата с увреждания - да бъде облагородена тяхната градина.Никол Димитрова, вицепрезидент на " Делфините ": Винаги съм пособия на хора, когато съм виждала, че се нуждаят. Винаги съм си оставяла дребните на хора, които просят по улицата.
Купените уреди за рехабилитация ще бъдат дарени на 8-те центъра за настаняване от фамилен вид в края на януари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР